Connect with us

Šport

Silvestrovský beh prilákal opäť viac účastníkov

Published

on

Reklama

Jedno z najstarších slovenských bežeckých podujatí láka stále viac bežcov. Na štart 48. ročníka, ktorý sa konal v pondelok 30. decembra sa postavilo spolu 317 pretekárov. Vlani ich bolo 250, predvlani 168. Organizátorov potešila najmä účasť 161 detí v žiackych kategóriach.

[singlepic id=50398 w=560 h=373 float=center]

Reklama

V kategórii Naši najmenší – rok narodenia 2007 a mladší sa na trať vydalo 40 detí. Všetky prebehli 150 m, teda dĺžku Kolonádového mosta a dostali sladkú odmenu a špeciálnu medailu na pamiatku. Žiacke kategórie bežali jeden okruh, teda 1,25 km. Najrýchlejší najmladší žiak bol Patrik Masala z AFK Nové Mesto nad Váhom. Kategóriu mladších žiakov ovládol Peter Horil z PFK Piešťany. Medzi staršími žiakmi dominoval Marek Jankovič z MAC Rača. Najrýchlejšou najmladšou žiačkou bola Naďa Urbanová z Družby Piešťany Prvou mladšou žiačkou v cieli bola Zuzana Karabová z AK Bojničky. Kategóriu starších žiačok vyhrala Lýdia Drahovská z ŠBR Piešťany.

Na 2,5 kilometrovej trati si zmerali sily dorastenci, dorastenky a ženy. Najrýchlejším dorastencom bol Rastislav Gajdoš z Hospitality triathlon team Trnava. Víťazkou medzi dorastenkami sa stala Veronika Zrastáková z ŠK ŠOG Nitra. Ženskú kategóriu vyhrala Žofia Ňaňová z STU Bratislava.

Reklama

Nasledovala open kategória z názvom Furmanský beh, kde muži a ženy bez rozdielov bežali 4 okruhy, teda 5 km. Najrýchlejším bol Andrej Dolinský z VŠC Dukla Banská Bystrica. Najrýchlejším mužom nad 50 rokov bol na 5 km trati Jaroslav Hutyra z TJ Spartan Myjava. Kategóriu Muži 40 vyhral Ján Križák z AŠK Grafobal Skalica.

V hlavnej mužskej kategórii na 10 km trati, kde sa postavilo na štart 57, pretekárov bol najrýchlejší Imrich Magyar zo Šurany Lokotrans. Druhý skončil Piešťanec Martin Vrábel a tretí Viliam Dinžík z VitalGym Triatlon. Nepopulárne štvrté miesto sa ušlo slovenskému reprezentantovi vo veslovaní Richardovi Vančovi. Ten predbehol aj minuloročného kanoistického majstra sveta do 23 rokov v K4 Mateja Michálka, ktorý skončil na ôsmom mieste. Medzi bežcami mohli diváci vidieť aj veslárskeho vicemajstra sveta v skife ľahkých váh z roku 2010, ktorý dobehol ako desiaty.

Kompletné výsledky nájdete tu. Detailné záznamy z pretekov aj s medzičasmi si môžete pozrieť tu.

Autor: ht Foto: mp

 

Populárne články