Connect with us

Novinky

Silvestrovský beh je už v plnom prúde. Tento rok sa ho opäť môžete zúčastniť kdekoľvek na svete

Published

on

Reklama

Už ste absolvovali tohtoročný Silvestrovský beh? Žiaľ aj v roku 2021 sa pre pandemickú situáciu a opatrenia, neuskutočnia spoločné štarty na trati medzi mostami, ale zabehať si môžete, i tak. „Pretek“ sa uskutoční virtuálne. Navyše vás čaká možnosť vyhrať zaujímavé ceny a taktiež máte možnosť podporiť liečbu malého Sebastiána a pomôcť mu splniť jeho sen o delfínoterapii.
Virtuálny beh, ktorému síce chýba atmosféra podujatia medzi mostami, má aj svoje výhody. Zúčastniť sa ho môžete kdekoľvek na svete v termíne 28.12.2021 18:01 – 30.12.2021 17:59, GMT +1. Potrebné je zaregistrovať sa.
Účastník následne zabehne v určenom intervale, organizátorom určenú vzdialenosť na ľubovoľnej trati, na ľubovoľnom mieste, avšak prevýšenie nemôže byť nižšie ako -20m (t.j. rozsah klesania na zvolenom úseku by nemal prevyšovať rozsah stúpania, ale rešpektuje sa drobná chyba zariadenia.)
Pri registrácii na virtuálne preteky si pretekár zvolí vlastnú trasu behu a vzdialenosť 5 alebo 10km v kategórii dospelých. Mladšie ročníky bežia od 150 m do 1000 m. Čas, ako aj vzdialenosť si bude pretekár merať sám prostredníctvom hodiniek, aplikácie v mobilnom telefóne alebo iného vhodného zariadenia.
Dôležité je, aby aplikácia / záznam z hodiniek bol schopný vygenerovať GPX súbor, ktorý následne na základe inštrukcií, ktoré pretekár obdrží mailom spolu s potvrdením registrácie po zaplatení štartového poplatku, nahrá do elektronického systému – cez link uvedený v potvrdení.
Výsledný čas pretekára sa bude brať do úvahy tzv. „elapsed time“ – tzn. celkový čas od začatia behu až po jeho skončenie, vrátane prestávok, ktoré počas behu pretekár urobí (ideálne je, ak danú vzdialenosť odbehnete bez prestávky – alebo v prípade, že si budete potrebovať urobiť na trati prestávku, tak svoje hodinky / aplikáciu nevypnete).

Vyhrajte zaujímavé ceny

Všetci riadne prihlásený online, so zaplateným štartovným, do 20.12.2021 obdržia zľavovú poukážku na kúpeľné procedúry vo výške 15% od spoločnosti Ensana Health Spa Hotels. Štartovné je pre dospelých 10 eur, pre žiakov 3 eurá a pre najmladšie deti v rámci Happy Move Run 0 eur.  Platbu je možné zrealizovať len online.
Ak sa zapojíte do súťaže na FB, môže vyhrať aj ďalšie zaujímavé ceny, ktoré pre vás nachystali MTBIKER.sk, Ensana Health Spa Hotels, Kompava.sk, Hlivana – konzerváreň ovocia a zeleniny. Podmienkou je odbehnúť  Silvestrovský beh a svoj výkon – fotku z behu zazdieľať  pod ktorýmkoľvek príspevkom na stránke Silvestrovský beh Piešťany.

Reklama

Podporte malého bojovníka Sebastiána

Tento rok Silvestrovský beh spojil sily s Pohyb s úsmevom – Happymove. Okrem množstva dobrých nápadov, ktoré budú prichystané k budúcemu roku, spoločne zriadili verejnú zbierku pre Sebastiána Jánoš‍a. Tá bude použitá, ako príspevok, na liečbu a potrebné rehabilitácie.
Sebastián sa narodil 27.3.2014, komplikovaným pôrodom. Mal poškodený zväzok nervov, na pravej strane, ktorý ide z mozgu do tela, ťažká paréza brachiálneho plexu, zdeformovaná tvárička, nehybná práva ručička, zlá schopnosť prehĺtania, zlé dýchanie. Taktiež oslabená nožička na pravej strane, ktorá je ešte dnes niekedy trošku neposlušná.
V roku 2019 mu bol diagnostikovaný vysoko funkčný autizmus. Vzhľadom k tomu, že Sebastián veľmi rýchlo rastie, musí na svojom fyzickom telíčku neustále pracovať. Od narodenia absolvuje kraniosakrálnu terapiu v BB, fyzio-rehabilitačné pobyty v kúpeľoch.
Sebastián bojuje tiež s autizmom za pomoci psychológa, logopéda, metódy biofeedback, a množstva ďalších ľudí.

Číslo účtu, na ktorý môžete prispieť je SK91 1100 0000 0026 2773 9561. Aj vďaka tejto zbierke by sa mohol Sebastiánovi splniť sen o absolvovaní delfínoterapie.
Viac info nájdete na https://silvestrovskybeh.sk/sebastian-janos/
-red-
 

Reklama

Populárne články