Connect with us

Novinky

Federálny pohár v basketbale žien budú organizovať Piešťany

Published

on

Reklama

Piešťanská Diplomat aréna bude dejiskom ďalšieho významného basketbalového podujatia. Piešťanským Čajkám bola na základe ich prihlášky pridelená organizácia premiérového ročníka Federálneho pohára žien 2021/2022, ktorý sa uskutoční 4. – 6. Februára 2022. Federálny pohár žien 2021 / 2022 sa uskutoční formou turnaja Final Eight a celkovo sa v Piešťanoch v priebehu troch dní odohrá 12 zápasov.
Po sezóne 2019/20 sa predstavitelia Českej basketbalovej federácie a Slovenskej basketbalovej asociácie dohodli, že v sezóne 2020/21 usporiadajú spoločný Federálny pohár v basketbale žien za účasti štyroch a štyroch družstiev oboch krajín v termíne 12.-14.2.2021. Kvôli pandémii koronavírusu sa však podujatie v minulom súťažnom ročníku neuskutočnilo a a bolo tak presunutý do sezóny aktuálne prebiehajúcej sezóny 2021/2022.
Zo slovenských klubov sa vo Federálnom pohári žien predstavia prvé štyri družstvá Niké Extraligy Žien po základnej časti – MBK Ružomberok, Piešťanské Čajky, Young Angels Košice a ŠKP 08 Banská Bystrica.
Z českej strany sa na turnaj kvalifikujú tímy, ktoré postúpia zo štvrťfinálového kola Českého pohára 19. januára 2022: BLK Slavia Praha – víťaz Brandýs nad Labem / Trutnov, víťaz Slovanka / SBŠ Ostrava – Hradec Králové, víťaz Žabiny Brno – Levhartice Chomutov a už s určitosťou KP Brno, ktoré je organizátorom finálového turnaja Českého pohára.
„Sme veľmi radi, že sme dostali dôveru a možnosť organizovať Federálny pohár Žien v jeho premiérovom ročníku v Piešťanoch. Slovenský a český basketbal má k sebe dlhodobo blízko, takže pôjde o prestížnu konfrontáciu, ktorá pevne veríme bude aj za prítomnosti fanúšikov. Tiež by sme boli radi, aby sa tento projekt stal motiváciou pre ďalšiu a intenzívnejšiu spoluprácu na klubovej úrovni medzi slovenskými a českými ženskými tímami,“ povedal športový manažér Piešťanských Čajok Tomáš Horký.

Federálny Pohár Žien 2021/2022 – rozpis zápasov:

Piatok 4.2.2022:
A: 1 CZE – 4 SVK
B: 2 CZE – 3 SVK
C: 2 SVK – 3 CZE
D: 1 SVK – 4 CZE
Sobota 5.2.2022:
E: porazený A – porazený C
F: porazený B – porazený D
G: víťaz A – víťaz C
H: víťaz B – víťaz D
Nedeľa 6.2.2022:
I: porazený E – porazený F
J: víťaz E – víťaz F
K: porazený G – porazený H
L: víťaz G – víťaz H
TS Piešťanské Čajky

Reklama

Populárne články