Connect with us

Šport

Silní muži dnes v Piešťanoch. P. Zelezka sa pokúsi prekonať slovenský rekord

Po hlavných majstrovstvách Slovenska silných mužov, bez rozdielu váh, kde sa stal víťazom po prvýkrát MAROŠ ŠTEFAŇÁK, začínajú národné šampionáty aj pre ľahších borcov. A to už túto nedeľu, keď sa stretnú siláci strednej váhy (do 105kg) na Námestí slobody v Piešťanoch, aby v piatich testoch sily bojovali o titul najsilnejšieho „stopäťkára“!

Published

on

Reklama

Po roku sa tak za pomoci mesta, podpory a záštity primátora Jančoviča a Rezortu Piešťany, zídu strongmani v tomto známom kúpeľnom meste. Čakať ich bude päť disciplín. Už v Dubnici sme mohli vidieť značný progres i u ľahších silákov. Uvidíme, ako si poradia s prekážkami Miro Horniak či Benjamín Machala, ktorí za zúčastnili ťažkého preteku práve v Dubnici nad Váhom.

Na štarte ich doplní prekvapenie minuloročnej sezóny, Ondrej Boruta či nováčikovia Marek Ako, Lukáš Trávnik, Branislav Hrbček, Štefan Bernát či Jaroslav Mockovčiak.

Reklama

Pretek začne dvíhanie hrubej tyče, tzv. nápravy, ktorú budú musieť zodvihnúť nad hlavu do vystretých rúk. Váha bude 125 kíl, taktiež hrubú tyč, ale s váhou 225 kilogramov, budú dvíhať na cvik, ktorý sa volá mŕtvy ťah. Zo zeme do vystretej polohy je mimoriadne obtiažne dostať toto náčinie! Prevracať sa bude 400 kilová pneumatika, tlačiť 200 kilový fúrik a dvíhať kameň s váhou presahujúcou 100 kíl. Náročné skúšky preveria pripravenosť každého siláka a súčet bodov získaných v jednotlivých disciplínach určí majstra Slovenska pre rok 2022!

V polovici podujatia sa PATRIK ZELEZKA pokúsi prekonať slovenský rekord v zdvihu jednoručky nad hlavu (aktuálny 107,5kg)! Uvidíme, či sa Paťovi podarí zapísať rekordnú váhu 110 kíl zodvihnutú jednou rukou!

Reklama

Súťaž odštartuje o 14-tej hodine. Príďte povzbudiť strongmanov, pozrieť si ich výkony.

TS Ilustr. foto Eduard Budke

Populárne články