Connect with us

Šport

Silák Adam Stromko priniesol z „Európy“ štyri medaile i svetový rekord

Na Majstrovstvách Európy v silovom trojboji v Budapešti (10.10. – 17.10.2023) reprezentovali Slovenskú republiku aj dvaja pretekári z Klubu silového trojboja a kulturistiky Piešťany. Dorastenec Adam Stromko a juniorka Alexandra Hubinská Buchancová reprezentovali Piešťany a Slovensko pod vedením Michala Vavrinca. Z Maďarska priniesli štyri medaile, svetový rekord i päť národných rekordov.

Published

on

Reklama

 

Adam Stromko pretekal v dorasteneckej kategórii do 120 kg. V drepe si výkonom 309 kg pripísal svetový rekord. Žiaľ vydržal len krátko, keď ho prepísal hneď nasledujúci pretekár Chinye Nonso zo Spojeného kráľovstva s výkonom 313 kg. „Do výsledkovej listiny a histórie Adamov svetový rekord ostal zapísaný. Pre slovenský silový trojboj, slovenský šport a Piešťany je to unikát.,“ teší sa reprezentačný tréner Michal Vavrinec.

Reklama

 

Adam Stromko a realizačný tím KSTK Piešťany (vľavo Viktor Valo, v strede Stromko, vpravo Michal Vavrinec, reprezentačný tréner)

 

Reklama

Výkon 309 kg v drepe napokon pre Adama znamenal druhé miesto a tiež ním ustanovil hodnotu národného rekordu.  V tlaku na lavičke so 175 kg zaknihoval tretiu priečku a rovnako tak v mŕtvom ťahu s hodnotou 267,5 kg. V celkom súčte (751,5 kg ) to taktiež znamenalo tretiu priečku a bronzovú medailu. Tento výkon je rovnako národným rekordom.

Alexandra Hubinská Buchancová v kategórii juniorky do 69 kg medzi veľkou konkurenciou vybojovala 15. miesto drep (157,5 kg – národný rekord), 8. miesto tlak na lavičke (95 kg – národný rekord), 17. miesto mŕtvy ťah (162,5 kg) čo jej vynieslo celkové 14 miesto so 415 kg a rovnako národný rekord.

 

Záznam muži dorast:

Záznam ženy juniorky:

TS KSTK PN / red Foto: KSTK PN

Populárne články