Connect with us

Šport

Sen Lukáša Babača o olympiáde na skife sa rozplynul

Published

on

Reklama

Sen o olympiáde sa piešťanskému veslárovi Lukášovi Babačovi dnes rozplynul.  Ak sa chcel zúčastniť poslednej kvalifikačnej regaty v Luzerne koncom mája, musel na aktuálnych pretekoch svetového pohára v Belehrade dosiahnuť lepší výsledok ako reprezentačný kolega André Rédr zo Slávie STU Bratislava. To sa mu žiaľ nepodarilo. V Belehrade sa však zatiaľ darí druhému piešťanskému veslárovi. Vekom ešte junior Richard Vančo pri svojom debute na svetovom pohári postúpil do semifinále skifu ľahkých Váh.

[singlepic id=13345 w=320 h=240 float=left]Lukáš Babač sa o postup na olympiádu do Londýna pokúšal medzi ťažkými skifármi už na minuloročných majstrovstvách sveta. Hoci patrí do kategórie ľahkých váh, skúšal šťastie medzi ťažkými, pretože „ľahký“ skif nie je olympijskou disciplínou. Na to, aby sa mohol zúčastniť tento rok na posledných kvalifikačných pretekoch v Luzerne musel najskôr vyhrať v domácej kvalifikácii nad André Rédrom. Podmienky boli nastavené tak, že kto sa umiestni lepšie v Belehrade, ide do Luzernu.
Dnes dopoludnia obaja nepostúpili ďalej z rozjázd. Následne nastala situácia, že sa v opravnej jazde streli v priamom súboji. Ten skončil v prospech Rédra, ktorý dovesloval tretí a postúpil do C finále. Lukáš Bababč skončil v „opravke“ piaty, čo znamená účasť v D finále. Piešťanský veslár, ktorý sa v príprave potýkal so zdravotnými problémami, po preteku povedal: „Dnes mi to vôbec nesadlo. Prečo, to neviem. Fyzicky som sa cítil dobre, ale skrátka som zo seba nedokázal dostať potrebný výkon.“
Autor: ht

Reklama

Populárne články