Connect with us

Šport

Motorsport Club Piešťany – Apríl 2012

Published

on

Reklama

V apríli sa naplno rozbehla aj kartingová sezóna dvoma jednodňovými pretekmi Open Cupu a celovíkendovým podujatím Moravského pohára. Najmä v úvodnom preteku, v Dunajskej Strede, sa našim zadarilo. Výborné výsledky dosiahli aj automobilový pretekári, či už na domácom autoslalome, alebo na Rally Prešov. Dohromady tak z piatich aprílových podujatí pribudli jazdcom Motorsport Clubu Piešťany tri pódiové umiestnenia.

 [singlepic id=29000 w=480 h=320 float=]

Reklama

7.4.2012
Open Cup – Dunajská Streda
Trať v Dunajskej Strede ponúka dva varianty jazdenia. Organizátory Open Cupu sa rozhodli pre ten klasický – v protismere hodinových ručičiek. Úvodný pretek kartingovej sezóny sa konal za dažďa, čo nieje pre otvorené monoposty zrovna ideálny stav. Tieto podmienky však zapasovali najmä Danielovi Summerovi, ktorý aj napriek starším mokrým pneumatikám priviedol svoje Maranello do cieľa na druhom mieste v rámci kategórie KZ-Open. Timea Glossová aj tento rok jazdí kategóriu Rotax Max, s rámom CRG. V úvodnom preteku sezóny zajazdila v rozjazdách štvrté a piate miesto, čo jej v súčte vynieslo štvrté miesto.

 [singlepic id=29005 w=500 h=340 float=]

Reklama

9.4.2012
Autoslalom – Piešťany
Na domáci autoslalom sa pôvodne chystali všetci traja naši slalomári. Bohužiaľ Martinovi Pikusovi sa nepodarilo včas vyriešiť problém s poloosou a do závodu tak nenastúpil. Otázny bol aj štart Tomáša Komára, ktorý sa ale napokon rozhodol nastúpiť aj s horúčkou. Sebazaprenie mu prinieslo ovocie v podobe prvého víťazstva na slalome. Kategóriu S2-1600 vyhral na Honde CRX s polsekundovým nádskokom a po úvodných dvoch podujatiach, kde skončil tesne pod stupnami víťazov, konečne všetko vyšlo ako malo. Prvýkrát v tomto roku štartovala Alenka Vavrincová s Hondou Civic VTEC a v rámci Dámskej trofeje dojazdila na siedmom mieste.

  •  [singlepic id=28999 w=480 h=480 float=]

13.-14.4.2012
Rally – Prešov
V rámci Slovenského rally pohára (SRP) sa posádka Daihatsu Charade, Tomáš Vrábel-Pavol Michalec zúčastnila Rally Prešov. Absolvovali osem rýchlostných skúšok za sucha, za mokra, i v noci. V hodnotení SRP obsadili vo svojej kategórii výborné tretie miesto.

 [singlepic id=29007 w=480 h=320 float=]

14.-15.4.2012
Moravský pohár – Dunajská Streda
Týždeň po Open Cupe otvoril v Dunajskej Strede novú sezónu aj Moravský pohár, ktorého súčasťou sú aj Majstrovstvá SR. V tomto preteku sme mali zastúpenie v Timee Glossovej. V kategórii Rotax MAX sa jej však príliš nedarilo, keď prvú rozjazdu nedokončila. V druhej potom dojazdila šiesta a v poslednej piata, čo však stačilo len na celkové deviate miesto.

 [singlepic id=29003 w=480 h=320 float=]

28.4.2012
Open Cup – Bruck (A)
Krásne, letné počasie privítalo motokáristov v areáli rakúskeho Brucku. Výdatne nagumovaná dráha je niečím, na čo si naši jazdci nemajú kde zvyknúť a preto je Bruck mimoriadne fyzicky náročný,zvlášť ak teploty stúpajú nad tridsiatku. V oboch kategóriach, kde máme zastúpenie, sa zišla veľmi silná konkurencia, čo nedávalo príliš veľké šance zopakovať umiestnenia z prvého závodu. V prípade stodvadsaťpäťky Daniela Summera navyše nastal problém s novým motorom, ktorý musel byť vymenený za starý s nižším výkonom. Do závodu odštartoval Summer z jedenásteho miesta a po deviatom mieste v oboch rozjazdách obsadil celkové deviate miesto v KZ Open. Timea Glossová obsadila v meranom tréningu siedme miesto a v rozjazdách potom ôsme a šieste, čo jej vynieslo celkové siedme miesto.

[singlepic id=29009 w=480 h=480 float=]

Autor: TK

[nggallery id=1619]

Populárne články