Connect with us

Novinky

Sára Niepelová doviezla domov päť titulov Majsterky SR

Published

on

Reklama

Od piatku 18. do nedele 20. decembra sa v krásnom prostredí Elements Resort v Čilistove konali Majstrovstvá Slovenska juniorov a seniorov v plávaní pre rok 2015. Slovenských plavcov privítal osemdráhovým 25-metrovým krytým bazénom a priľahlými bazénmi slúžiacimi na vyplávanie. Plavci Kúpeľov obstáli viac ako úspešne. Farby ŠPK Kúpele Piešťany hájilo deväť plavcov, z toho osem v juniorskom veku.

zľava Niepelová a Paulíková

Reklama

Najúspešnejšou bola vekom ešte len juniorka Sára Niepelová, ktorá si už v piatok vybojovala prvý titul juniorskej majsterky Slovenska a striebro medzi seniorkami v náročnej disciplíne 400 metrov polohový pretek. Na 800 metrov voľný spôsob taktiež vyhrala juniorskú kategóriu a medzi seniorkami bola druhá za odchovankyňou Kúpeľov o 10 rokov staršou Veronikou Kolníkovou vo farbách UMB Banská Bystrica. V sobotu si Sára vybojovala tretie miesto na 400 metrov v.sp. medzi juniorkami a v popoludňajšom finále vyhrala 200 metrov motýlik aj v seniorskej aj v dorasteneckej kategórii. Jeden štart dve zlaté.

V nedeľu pokračovala vo vynikajúcich výkonoch a na najdlhšej trati 1500 metrov v.sp. bola tretia v kategórii Open a prvá medzi juniorkami. Veľmi pekne zaplávala aj Lenka Paulíková 1500 metrov v.sp. a medzi juniorkami sa umiestnila na treťom mieste. Okrem toho sa jej ušli ešte dve štvrté miesta na 400 a 800 metrov v.sp. . Všeobecne sa majstrovstvá našim plavcom vydarili a zaplávali v pravý čas množstvo najlepších osobných výkonov. Možno je tento výpočet úspechov pre niekoho len strohá štatistika, ale zisk zlatých, strieborných a bronzových medailí má spolu s najlepšími výkonmi v očiach našich detí vždy zlatý strieborný či bronzový lesk.

Reklama

-Radoslav Suchánek-

Populárne články