Connect with us

Šport

Samaria Cup poslednou zastávkou pred Majstrovstvami Slovenska

Published

on

Reklama

Sezóna rýchlostných kanoistov je v plnom prúde a tentoraz sa stretli na pretekoch Samaria Cup 10. a 11. júla na jazere Čilistov v Šamoríne. Prihlásených bolo 17 oddielov z celého Slovenska. Športový klub KAJAK Moravany nad Váhom skončil na výbornom 4.mieste za Novákmi, Komárnom a Šamorínom. Závod bol pre mladých pretekárov poslednou previerkou pred blížiacimi sa Majstrovstvami Slovenska, ktoré sa budú konať 7.-9. augusta. Pred prípravou na ne však čaká moravancov pár dní zaslúžený oddych, kedy sme pre nich pripravili v lodenici v Ratnovciach namiesto trénovania príjemné aktivity.

unnamed (30)_resizeMoravanci pod vedením trénerov Juraja Homolu, Zuzany Matušovychovej, Petra Vetríka, Veroniky Rusnákovej a Dalibora Havrlenta si priniesli za 2 dni 26 medailí vo vekových kategóriách 8 -14 ročných. Organizátori v Šamoríne pripravili všetkým pekné preteky, kde na pretekárov okrem medailí čakali aj nezvyčajne hodnotné ceny v podobe LCD televízora, MP4 prehrávačov, športových tašiek a tričiek.

Reklama

 

V sobotu sa štartovalo na 2000 metrových tratiach, kde zlato si vypádlovali Lukáš Valo v C1, Romana Švecová v K1 a Lucia Valová v C1. Striebro patrilo Martinovi Chalásovi v K1, Michalovi Szobolovszkemu v C1, Lucii Prouzovej v C1, Lucii Valovej v K1 a Martine Havrilovej v C1. Bronzová medaila potešila Richarda Jahodu v C1 a Silviu Moravčíkovú v C1. Zemiaková medaila sa tentokrát ušla Mii Hjartaker v K1, Adamovi Hanicovi v C1 a Nicki Ficko v C1.

Reklama

unnamed (33)_resizeNedeľné štarty sa niesli v znamení krátkych 200 metrových tratí, kde sa postupovalo v kategóriách 11 ročných a starších sitom rozjázd a medzijázd až do finále.

unnamed (21)_resize

Po únavnej sobote v horúcom letnom počasí Moravanci zabojovali a tu sú ich výsledky:
1.miesto – Martin Chalás K1, Romana Švecová K1, Martina Havrilová C1.
2.miesto – Lukáš Chalás 2x K1, Nina Szobolovszka K1, Lucia Prouzová C1, Lucia Valová C1 aj K1, Michal Szobolovszky C1, Tatiana Trakalová K1,Zuzana Matušovychová K1
3.miesto – Mia Hjartaker C1, Silvia Moravčíková C1, Richard Jahoda C1, Lucia Valová s Marcelou Ďurišovou K2
4.miesto – Mia Hjartaker K1, Nicki Ficko C1, Mia Hjartaker s Lucia Prouzová K2
5.miesto – Viktoria Šilhanová K1

-ŠK Kajak-

Populárne články