Connect with us

Šport

S Martinou Moravcovou pri bazéne aj jej dcéra

Published

on

Reklama

Od nedele 8. augusta sa v Piešťanoch v hoteli Sĺňava koná letný plavecký kemp Martiny Moravcovej. Naša najúspešnejšia plavkyňa sa, spolu so svojimi kolegami, bude počas dvoch týždňových turnusov venovať viac ako stovke detí od 10 do 15 rokov a pomáhať im so zdokonaľovaním plaveckej techniky. Kemp spolu s Martinou absolvuje aj jej takmer dvojmesačná dcérka Karolínka, ktorej ako sme sa presvedčili na vlastné oči a uši, hluk pri bazéne vôbec neprekáža.

[singlepic id=2837 w=320 h=240 float=left]Štyridsaťdva účastníkov má kemp, ktorý podporuje Nadácia Poštovej banky, zadarmo. Vlastne nie úplne, pretože museli splniť kritéria a byť najlepší vo svojich kategóriach, alebo ako skokani roka, preukázať výsledkami najlepšie zlepšenie počas celej uplynulej sezóny. Šesť detí dostalo od organizátorov divokú kartu. Martinu Moravcovú prekvapilo množstvo záujemcov, ktorí si kemp chceli zaplatiť zo svojej peňaženky. Hlásili za aj deti zo zahraničia. „Počas kempu sa budeme venovať zdokonaľovaniu [singlepic id=2832 w=320 h=240 float=right]plaveckej techniky detí, ale aj doplnkovému tréningu na suchu. Deti absolvujú besedy o správnej výžive a pitnom režime, o športovej psychológii, ale aj význame športu, kde sa zameriame na to, prečo sa venujú plávaniu a čo chcú dosiahnuť,“ hovorí Martina Moravcová, dvestonásobná slovenská rekordérka.

Reklama

[singlepic id=2850 w=320 h=240 float=left]Okrem Martiny Moravcovej a jej mamy Dariny, je jednou z hlavných tréneriek aj Jana Korbašová, ktorá špeciálne kvôli tomuto kempu pricestovala z Nového Zélandu, kde momentálne žije a pôsobí ako úspešná trénerka. Bývalá slovenská reprezentantka bola v roku 2008 vyhlásená za Trénerku roka Nového Zélandu v kategórii 13-18 ročných žiakov a juniorov, v rokoch 2009 a 2010 bola vyhlásená za Trénerku roka Nového Zélandu v kategórii Tréner juniorov a v roku 2009 bola tiež vyhlásená za novozélandskú Trénerku roka v druhej divízii.

Okrem tréneriek Martiny Moravcovej a jej mamy Dariny, je pri bazéne počas kempu aj najmladšia z rodiny, dvojmesačná Martinina dcéra Karolínka.[singlepic id=2845 w=320 h=240 float=right] Aj napriek hluku si počas prvého tréningu bezstarostne spala v kočíku na okraji bazéna, samozrejme pod starostlivým dohľadom starých rodičov. Keď sa Karolínka zobudila, z náručia starej mamy pozerala na desiatky mladých talentov, pre ktoré je inšpiráciou jej mama. Ako sa pred časom Martina Moravcová vyjadrila v rozhovore pre náš portál, ak sa Karolínka raz rozhodne ísť v jej šľapajach, rozhodne jej v tom nebude brániť.

Reklama

Atmosféru prvého tréningu si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Autor: ht  Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

[nggallery id=99]

Populárne články