Connect with us

Šport

Rýchlostní kanoisti si zmerali sily na dlhých tratiach

Published

on

Reklama

Jazero v Novákoch bolo počas víkendu 20. a 21. mája dejiskom prvých tohtoročných majstrovstiev Slovenska v rýchlostnej kanoistike na dlhých tratiach. Pretekalo sa na trati 5 kilometrov a na programe boli takmer všetky kategórie od žiackych až po veteránov. Medzi prihlásenými boli aj viacerí reprezentanti na čele s olympionikom Petrom Gellem, ktorý o titul v K1 na 5 km bojoval s kolegami z VŠC Banská Bystrica, či so súpermi z ŠCP Bratislava. Prihlásených bolo celkovo viac ako 220 pretekárov z 21 klubov Slovenska.

Reklama

Na pretekoch nechýbali ani pretekári športového klubu KAJAK Moravany nad Váhom. Podarilo sa im dokonca priniesť si dva tituly Majster Slovenska. Zaslúžila sa o ne kanoistka Lucia Valová v C1 5000m a v C2 spolu s Viktoriou Ikreniovou na 5000m.

Lukáš Valo si v nepríjemnom vetre vypádloval 3.miesto v C1 na 5000m. Richard Jahoda s Kristiánom Masarykom dopádlovali na 4.mieste a výborný výsledok v podobe 5.miesta potešil Richarda Jahodu aj v v C1 chlapci 14 roční. 5.miesto patrilo Viki Šilhanovej v K1. Na 6.mieste skončili Lucia Prouzová v K1. a spolu so Sandor Tunde aj v K2 kadetky. Rovnako dopádlovali aj Viktoria Šilhanová s Emmou Bednárovou v K2 dievčatá 13-14 ročné.

Reklama

Veľká pochvala patrí aj chlapcom 13-ročným Samuelovi Gromanovi, Antonovi Pernischovi, Šimonovi Švecovi a Alexovi Trojanovi.

O týždeň čaká kanoistiku na Slovensku veľká udalosť, ktorou bude Medzinárodná regata v domácich Piešťanoch. Stretnú sa tu tí najlepší pretekári z kanoistických veľmocí akými nepochybne sú Česká republika, Nemecko, Poľsko, Maďarsko a ďalších krajín, Moravany budú mať na týchto pretekoch v drese Slovenska tiež svoje želiezka v ohni a to v zastúpení Lucia a Lukáš Valoví, ktorí sa pokúsia o čo najlepšie umiestnenie.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“3569″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“180″ thumbnail_height=“120″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“pid“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“1500″]

Populárne články