Connect with us

Šport

Piešťanskí vodáci odštartovali sezónu úspešne

Published

on

Reklama

Pred prvými majstrovskými pretekmi na Slovensku sa mladí rýchlostní kanoisti z klubu Kajak-Kanoe Piešťany 29. apríla predstavili v reprezentačných dresoch Slovenska na pretekoch v Budapešti, na ktorých sa zúčastnilo viac ako tisíc pretekárov. Od južných susedov si cenné kovy priviezli v K1 na 2000 metrov Daniel Rybanský – striebro a Samuel Podhradský – bronz. Členmi reprezentácie boli aj Emelie Nošková a Tatiana Trakalová, ktoré tiež ukázali svoju bojovnosť a úspešne prišli do cieľa.

Reklama

V Novákoch sa 20. – 21.mája uskutočnili v rýchlostnej kanoistike Majstrovstvá Slovenska v dlhých tratiach vo veku od 13 rokov. Kajakári a kanoisti si tu zmerali sily nielen medzi sebou, ale aj so silným vetrom. Na päťkilometrovej trati ukázali svojim trénerom ako sú pripravení na novú sezónu. Slniečko vyšlo v podobe žltých piešťanských tričiek na stupne víťazov v K2 13-14 ročných chlapcov až päťkrát. V tejto kategórii sa majstrami Slovenska v dlhých tratiach pre rok 2017 stali Daniel Rybanský a Samuel Podhradský. Vicemajstrami – Matej Današ s nováckym deblistom Samuelom Cagáňom a tesne za nimi dopádlovali Daniel Ragula a Branislav Jurčo, ktorí získali bronzové medaily.

Reklama

Medzi kanoistami získal titul majstra Slovenska v C2 13-14 ročných Michal Szobolovszký s M. A. Farkašom. V C2 juniori si striebro priniesli Michal Polakovič s Dávidom Fekete a v C2 kadetky Silvia Moravčíková s Martinou Havrilovou. V singlových disciplínach v kategórii 14. ročných opäť piešťanskí kajakári brali všetky tituly. Majstrom sa stal Daniel Rybanský, vicemajstrom Samuel Podhradský a bronz si priniesol Matej Današ. V tejto náročnej trati si bronzové medaily priniesli kanoisti Michal Szobolovszký, Michal Polakovič a Silvia Moravčíková. Pretekári z klubu Kajak-Kanoe Piešťany sa v Novákoch na stupne víťazov postavili až štrnásťkrát.

-Kajak-Kanoe Piešťany-

Populárne články