Connect with us

Novinky

Rýchlostná kanoistika: Lucia Valová nesie z majstrovstiev Európy zlato a striebro

Published

on

Reklama

Rýchlostná kanoistka Lucia Valová nesie z Majstrovstiev Európy juniorov talianskom v Aurenze dve medaily. Na cenné kovy pretavila oba svoje štarty v vo finálových jazdách 1. júla, keď na 500 m trati získala titul a na dvojstovke skončila tesne druhá.

V C1 na 500 m zdolala pretekárka z ŠK Kajak Moravany nad Váhom v tesnom súboji Rusku Olgu Aleksandrovú o jednu desatinu sekundy. „Lucia podala fantastický, bojovný výkon, vyrovnaný, držala sa súperiek a rozhodovalo sa až v závere na poslednej dĺžke bójky. Zašla naozaj pekne,“ komentoval výkon L. Valovej šéf juniorskej reprezentácie Slovenska Marián Tesárik.

Reklama

Podobne v C1 na 200m zvádzala pretekárka zo Sĺňavy tesný súboj. Najväčšou konkurentkou jej bola opäť ruská pretekárka, tento raz však Anastasia Važinská, ktorá rozhodla o svojom víťazstve v posledných meteroch a Slovensku zdolala o 196 tisícin sekundy. „Lucia ukázala dobrú formu, k druhému zlatu jej chýbalo málo v posledných piatich až desiatich záberoch. Pretekári to mali pri zvýšenej sile vetra ťažké,“ povedal na margo striebra Valovej pre canoe.sk šéf juniorskej reprezentácie Marián Tesárik.

Finálový pretek na 200 m

Reklama

-red- Zdroj: Canoe.sk Foto: Federazione Italiana Canoa Kayak

Populárne články