Connect with us

Novinky

Rugby Union Club Piešťany čakajú v novej sezóne 15´s aj 7´s zápasy

Published

on

Reklama

Po takmer dvoch rokoch od založenia klubu si piešťanskí rugbysti „odkrútia“ svoju prvú oficiálnu sezónu. Tento rok sa zvýšil počet súťaží a teda aj zápasov, v ktorých sa predstavia či už v 15-kovej verzií alebo turnajovo v olympijských sedmičkách.

IMG_8614_resize

Reklama

V minulom ročníku sme zaznamenali niekoľko historických úspechov. Všetko začalo v marci účasťou juniorskej Slovenskej reprezentácie na Majstrovstvách Európy U18 v rugby 15´s v hornatej Andorre, kde jadro tímu tvorili mladíci z Piešťan. Po úspešnom ťažení na medzinárodnej pôde sme sa sústredili na domáce súťaže. Odohrali sme jarnú časť sezóny, v ktorej sme okrem obrovskej dávky skúseností nabrali aj nejaké tie body. V 1. Respect lige sme obsadili krásne 2. miesto na čo sme patrične hrdí, keďže naši chlapci hrali proti veľmi kvalitne pripraveným súperom.

IMG_5370_resize

Reklama

V sedmičkovej súťaži Slovenského pohára Memoriál Tonyho Puverle, ktorej forma sa po viac ako 90 rokoch objavila aj na olympiáde v Riu, sme si takisto viedli nad očakávania. Po pár odohraných turnajoch sme sa umiestnili na 5. mieste. Naša premiérová klubová „polsezóna“ sa nám pomerne vydarila, ale čo je dôležitejšie, že nás nakopla tým správnym smerom vpred za úspechmi. Letné obdobie bez rugby sme si vyplnili účasťou na Beach rugby v Žiline a takisto na medzinárodnom turnaji v maďarskom Váci, kde sme sa s podporou aj iných slovenských tímov predstavili až v troch kategóriách (U16,U18 a Muži).

IMG_8575_resize

V nadchádzajúcej sezóne sa Rugby Union Club Piešťany predstaví vo viacerých ligách a projektoch. Našou prioritou sú domáce súťaže v rugby 7´s Memoriál Tonyho Puverle a v rugby 15´s 1. Respect development liga, ktorej hlavnou myšlienkou respektíve poslaním je rozširovať povedomie o rugby a dať príležitosť juniorom a nováčikom. Novinkou oproti minulej sezóne bude zapojenie nášho klubu do celoštátneho projektu takzvaného Development tímu, ktorý pod hlavičkou RUC Piešťany združuje všetky slovenské kluby a svoje sily si zmeria s rakúskou konkurenciou.IMG_5338_resize

Iniciatíva pochádzala práve z radov RUC Piešťany zo strany prezidenta klubu Terryho Purtona. „Sme veľmi radi, že Rakúska rugbyová únia bola od začiatku naklonená tomuto medzinárodnému projektu a postupom času môžeme povedať, že sa začína nová éra slovenského rugby, ktorá je založené na spolupráci a zdravej súťaživosti. Už stačí len dodať, že sa tešíme na každého jedného fanúšika a nadšenca, ktorý si príde vyskúšať alebo sa pozrieť na rugby do Piešťan.“IMG_5425_resize

-Rugby Union Club Piešťany-

Populárne články