Connect with us

Novinky

Rugby: Sobota vyznela lepšie pre dievčatá

Published

on

Reklama

Piešťanskí rugbisti cestovali v sobotu 7. októbra na sever Slovenska do Trnového pri Žiline, kde si zmerali sily s domácimi Žilinčanmi. Za zmienku stojí hlavne účasť dievčenského tímu junioriek, ktoré odohrali napínavý dvojzápas s rovesníčkami zo Žiliny. Mužskému tímu, ktorý sa zatiaľ túto sezónu herne trápi, nevyšlo ani druhé stretnutie 15´s Respect ligy. Žilinskí Medvedi od začiatku diktovali tempo hry a len zriedka sme sa dostávali do únikov cez solídne zabezpečenú obranu. V druhom polčase sa hra postupne vyrovnala, ale mladý tím RUC Piešťany nedokázal využiť chyby Žilinčanov a tak sa finálne skóre zápasu zastavilo na cifre 57:10.

Reklama

„Zápas v Žiline nám nastavil zrkadlo a ukázal na čom musíme v budúcnosti zapracovať. Najmä kvôli rozšírenej maródke a nováčikovskej nerozvážnosti nás súper dokonale vygumoval. Aby som len nekritizoval…,spolu s chalanmi sme si oddreli plných 80 minút veľmi náročného zápasu. Napriek nepriaznivému výsledku sa musíme sústrediť na budúcnosť a ďalší súboj o body. V každom prípade ďakujeme súperovi, rozhodcom a partnerom, vďaka ktorým sme mali zabezpečenú pohodlnú dopravu na stretnutie,“ uviedol k stretnutiu hrajúci manažér Rugby Union Clubu Piešťany Filip Kráľ.

Reklama

Okrem zápasu 15´s Respect ligy sa odohral aj prípravný 7´s dvojzápas v dievčenskej kategórií, do ktorého sa zapojil aj novovzniknutý tím dievčat RUC Piešťany. V spomínanom dvojzápase síce bolo dominantnejšie „ženstvo“ Piešťan, avšak z globálneho hľadiska zvíťazilo hlavne rugby ako také.

„Po niekoľko mesačných prípravách sme si konečne s chuťou zahrali aj na klubovej úrovni. Je skvelé, že sa na Slovensku prebúdza aj ženská resp. dievčenská kategória. Na ihrisku sme boli uvoľnené a hru sme naozaj užívali. Napriek niekoľkým tvrdým skládkam to bola najlepšia časť víkendu a už sa tešíme na odvetu. Prišli nás podporiť aj kamarátky-hráčky zo Slovanu, za čo im patrí veľká vďaka. Takisto ďakujem súperkám za skvelú hru,“ vyjadrila sa kapitánka dievčat RUC Piešťany Zuzana Vladovičová.

-TS Rugby Union Clubu Piešťany-

Populárne články