Connect with us

Šport

Rozdali ceny úspešným športovcom, Simančíkovej nie

Published

on

Reklama

Najlepším kolektívom sú hokejisti, špeciálnu cenu si odniesli Piešťanské Čajky. Medzi dospelými zvíťazila v ankete Športovec roka wakeskaterka Zuzana Vráblová, v kategórii juniorov veslár Richard Vančo. Moniku Simančíkovú, ktorá bude Slovensko reprezentovať na olympiáde v Soči, neocenili.

[singlepic id=40807 w=3520 h=340 float=center]

Reklama

 

Podobne ako Piešťanské Čajky ani ju nikto do ankety nenominoval. Podľa novelizovaného štatútu súťaže mohli športovcov na toto ocenenie navrhovať aj členovia Komisie školstva, športu a mládeže.

Reklama

Jej predsedníčka, poslankyňa mestského zastupiteľstva Iveta Babičová (SDKÚ-DS) priznala chybu. Zmenu v štatúte na rokovaní zastupiteľstva vlani sama presadzovala, myslela si však, že jej návrh neprešiel.

Ako povedala na udeľovaní cien 22. marca v kine Fontána, vybrať najlepších športovcov je vždy ťažké. „Podľa môjho názoru by si cenu zaslúžili všetci, ktorí boli navrhnutí aj tí, ktorí neboli navrhnutí. Cenu si zaslúži každý, kto športuje.“

Po prvý raz boli udelené ocenenia aj pre trénerov. Primátor Remo Cicutto ich podobne ako všetkým športovcom odovzdal aj Věra Čamborová a Božena Novotná. Obe roky vychovávali piešťanských plavcov, medzi nimi aj Martinu Moravcovú.

„Môj muž hovorí, že ma raz z bazéna budú musieť odniesť. Ale keď si môžem želať: keď už by ma mali odniesť z bazéna, tak aby to bolo z toho nového, čo si želáme všetci plavci a pólisti v Piešťanoch,“ povedala Věra Čamborová, ktorá plávanie trénuje už 50 rokov.

Za svoje úspechy v roku 2012 boli ocenení títo športovci

Dorastenci: Richard Vančo (veslovanie), Lýdia Drahovská (triatlon), Michael Gabovič (lyžovanie na tráve), Roman Hovorka (bojové športy), Jerguš Jacko (kanoistika), Adam Masár (lyžovanie na tráve), Romana Mikušová (kanoistika), Sára Niepelová (plávanie), Nikolaj Tóth (plávanie), Filip Valo (kanoistika)

Dospelí: Zuzana Vráblová (vodné lyžovanie), Lukáš Babač (veslovanie), Martin Hauser (bojové športy), Vladislav Janovjak a Róbert Mitošinka (cyklistika), Lukáš Lacko (tenis), Patrik Nemec (automobilový šport), Ján Riapoš (stolný tenis), Magdaléna Rybáriková (tenis), Tomáš Tomek (hokej), Lukáš Učeň (zjazd na horských bicykloch)

Trénerky: Věra Čamborová a Božena Novotná

Kolektívy: Seniorský tím hokejistov ŠHK 37 Piešťany, Družstvo žien Tenisový klub Kúpele Piešťany, Družstvo žiačok Klub vodného póla Kúpele Piešťany

Špeciálne ocenenie: Piešťanské čajky

[nggallery id=2196]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články