Connect with us

Šport

Hokej: Havrani prvé semifinále vo Zvolene prehrali len tesne

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti cestovali v piatok 22. marca na pre nich historické prvé semifinálové stretnutie v rámci slovenskej extraligy do Zvolena. S mužstvom z pod Pustého hradu majú negatívnu bilanciu, avšak všetky duely medzi týmito tímami boli veľmi tesné a vyrovnané. Dnes tomu nebolo inak a Zvolenčania boli opäť úspešnejší.

[singlepic id=37428 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Prvý gól stretnutia dali domáci. V polovici štvrtej minúty vybojoval Martin Ďaloga puk za piešťanskou bránkou a prihral pred ľavú tyčku rovno na hokejku Radovana Puliša, ktorý strelou bekhendom prekonal brankára Tomeka. V prvom dejstve mali Zvolenčania viac striel na bránku i šancí ako hostia, avšak streliť ďalší gól sa im nepodarilo. Naopak Havrani minútu pred koncom tretiny využili presilovku. Zvolenčania nechali pred bránkou voľného Vladimíra Nemca, ktorý na dvakrát prekonal Mareka Šimka.

V druhej tretine vyslali zvolenskí hokejisti na Tomeka 19 striel, kým Havrani na Šimka iba 6. Gól však ani z jednej nepadol a tak aj po druhej tretine bolo 1:1.

Reklama

V poslednom dejstve Zvolen opäť tlačil a bol aktívnejší, ale Piešťancom sa darilo držať vyrovnaný stav. Hrdinom domácich sa stal Peter Hraško. Ten dve a pol minúty pre koncom duelu dostal puk na modrej čiare, prešiel bližšie k piešťanskej bráne a strelou zápästím prekonal piešťanského gólmana. Havrani v závere ešte odvolali brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Piešťanskí hokejisti, ktorí išli do stretnutia s cieľom pozorne brániť ubránili prvé dve zvolenské päťky, avšak zastúpili ich hráči z tretej a štvrtej lajny. Celkovo poslali Zvolenčania na brankára Tomeka 50 striel, kým Havrani na Šimka iba 20.

Ďalší semifinálový duel sa uskutoční v sobotu 23. marca o 18:00 h vo Zvolene.

Autor: ht Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články