Connect with us

Šport

Roľničkový beh na Havran: Vychutnajte si vianočnú atmosféru v prírode

Published

on

Reklama

Už vás nebaví behať po obchodoch a tráviť čas medzi prekúrenými stenami, či tlačiť sa v dave? Potom si posledný adventný víkend vyhraďte na behanie v zimnej prírode alebo len na zaslúžené nečinné postávanie s vianočným punčom a povzbudzovanie súťaženiachtivých.

V sobotu 21. decembra sa bude konať prvý ročník Vianočného roľničkového šprintu na vrch Havran (395 n. m.). Vyzerá to nielen na rolnickovy sprintzaujímavú trasu, keďže bežci sa pokochajú výhľadmi na známe kúpeľné mesto a okolie, ale aj príjemnú akciu. Pre pretekárov a fanúšikov bude pripravená originál Vianočná kapustnica, pečivo ale i punč a furmanské halušky.

Reklama

Štart je naplánovaný na 13.00 h od hotela Panoráma, ktorý je posadený priamo v lesoparku na Červenej veži. Bežci absolvujú kilometrový okruh okolo hotela Lúč, kedy opäť prebehnú cez štart a potom celková šesť a pol kilometrová trasa s prevýšením 250 metrov povedie už len smerom hore na Havran. Tam sa pretekári budú môcť občerstviť horúcim čajom a po ceste späť povzbudiť tých, čo sa budú ešte trápiť.

Víťazov preteku, ale i náhodne vyžrebovaných bežcov finančne podporí Medicínske centrum na Javorovej ulici v Piešťanoch – Magnetická rezonancia a Benimed s.r.o. Ceny do preteku venoval Intersport – Liptovský Mikuláš/Ružomberok, Vitamin Well – vitamínové vody a Majer Zemianske sady. Počas konania preteku bude možné si objednať saunu za 5 eur na osobu na recepcii hotela a ubytovanie v hoteli Panoráma za špeciálne ceny – 25 eur/osoba/noc s raňajkami v dvojlôžkovej izbe.

Reklama

Organizátori sľubujú i vianočné darčeky a zlaté zvoniace prekvapenie, ktoré je spojené s názvom behu.

Možnosť registrácie priamo na beh.sk.

Informácie o pretekoch, rezervácie ubytovania na: janka.benacka@gmail.com.

(jb)

Populárne články