Connect with us

Šport

Reprezentant v curlingu z Piešťan mieri do Soči

Published

on

Reklama

Branislav Jakubec je členom slovenského reprezentačného družstva v curlingu vozičkárov, ktoré v apríli úspešne ukončilo zimnú sezónu absolútnym víťazstvom v Prahe na  3. otvorených medzinárodných majstrovstvách Českej republiky.

Reklama

Naši curleri tak potvrdili, že patria k stredoeurópskej špičke. Majú istú aj účasť na zimnej paralympidáde v Soči. Okrem Moniky Kunkelovej, Aleny Kánovej a Dušana Pitoňáka je v reprezentácii aj Branislav Jakubec z Piešťan.

„Momentálne sa nachádzame v predolympijskej príprave. Pred majstrovstvami sveta, ktoré sa konali vo februári v ruskej Soči, sme mali za cieľ udržať sa vo svetovej skupine, teda do ôsmeho miesta,“ povedal B. Jakubec a dodal: „Aj sa nám to podarilo. K postupu do najlepšej štvorky chýbala jedna výhra.“

Reklama

[singlepic id=43009 w=320 h=240 float=left]Naši reprezentanti v curlingu trénujú v Ružinove a v Lamači, predtým museli cestovať až do Prahy. „V Soči sa budeme samozrejme snažiť o čo najlepšie umiestnenie a nesklamať tak našich priaznivcov, ktorí nám za päť rokov účinkovania v tomto športe pribúdajú.“

Branislav Jakubec utrpel vážne zranenie chrbnice v roku 1989 ako 21-ročný. Dovtedy sa aktívne venoval športu, takže v tom pokračoval aj na invalidnom vozíku. Začal s atletikou a postupne presedlal na stolný tenis. V ňom hrá prvú slovenskú ligu medzi vozičkarmi a šiestu medzi chodiacimi za MTJ Piešťany.

REKLAMA

bike-centrum

Curlingu sa venuje päť rokov. „Priviedol ma ku nemu kamarát a spolubojovník v jednej osobe za zeleným stolom, ako sa v pinpongu vraví, Rado Duriš. Jeho zasa štyria bratia Pitoňákovci z Popradu, ktorí sa curlingu venujú už desať rokov a práve jeden z nich František, je spolu s Milanom Kališom z Dubnice i našim trénerom,“ uzavrel úspešný športovec.

(mp) foto: spv.sk, archív B. Jakubca

Populárne články