Connect with us

Novinky

Preteky Okolo Slovenska sa prehnali cez Piešťany, víťazom etapy sa stal Jan Tratnik

Published

on

Reklama

Piešťany dnes zažili vyvrcholenie jubilejného 60. ročníka našich najväčších cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Záverečná etapa odštartovala okolo 10:00 v Bojniciach a na 47 kilometri sa od pelotónu podarilo vzdialiť dvojici Jan Tratnik, Florian Bissinger, ktorí svoj únik dotiahli až do víťazného konca. V závere mal nakoniec viac síl Slovinec Jan Tratnik z tímu Amplatz-BMC. Žltý dres celkového šampióna získal Talian Mauro Finetto, jazdiaci za tím Unieuro-Wilier, za najlepšieho Slováka bol vyhlásený Marek Čanecký a najlepším tímom sa stal Wiggins.

IMG_6089_resize

Reklama

„Nedá sa povedať, že by som bol spokojný s mojím celkovým umiestnením, mojim cieľom nebolo stať sa najlepším Slovákom, ale ísť do top 10 celkovo a získať aj body do celkového pohára UCI. Chlieb sa lámal na Štrbskom Plese a tie sekundy sa vlastne každý deň len zbierali, potom pre mňa už bolo ťažké odskočiť, keďže som mal dres Slováka a veľa tímov si ma strážilo. Štrbské Pleso rozhodlo, ak by som tam bol mal lepší deň, mohlo to byť ešte lepšie. Musím povedať, že som veľmi prekvapený z toho ako je celá tour zorganizovaná. Oproti tomu, keď som tu bol ako 19- ročný chalan ešte za Podbrezovú, ešte keď som začínal s cyklistickou kariérou, je určite lepšie ubytovanie, viacej policajných áut a väčšia bezpečnosť na cestách a aj v cieľových i štartových mestách je viac fanúšikov,“ povedal po pretekoch najlepší zo Slovákov, Marek Čanecký.

IMG_6060_resize

Reklama

Unikajúca dvojica Tratnik a Bissinger dorazila do Piešťan okolo 12:08 cez Krajinský most, sprevádzaná policajtmi, ktorí priebežne uzatvárali ulice. Pelotón sa prihnal so stratou približne 2:40 sekúnd a tri prejazdy cez naše mesto absolvovali cyklisti za niečo vyše 28 minút. Prechod kruhovým objazdom skončil pádom, v ktorom sa ocitli jazdci tímov Wiggins a Lotto-Soudal. Kvôli pretekom bolo uzavreté napríklad Nábrežie Ivana Krasku, Žilinská, Bratislavská, Hlboká, Krajiská, Sládkovičova a časť Teplickej ulice. Unikajúca dvojica preťala pomyselnú cieľovú pásku na Námestí slobody o 12:36, balík dorazil so stratou 1:40.  IMG_5945_resizeIMG_5960_resize

Námestie slobody čakali aj sprievodné podujatia, odohral sa závod Energia na kolesách, ktorý kopíroval trasu pretekov. Divákov so svojou šou pobavil cyklotrialista Ján Kočiš, ktorý okrem prekážok preskakoval aj dobrovoľníkov, po udelení ocenení vystúpil aj Samuel Tomeček.

IMG_5916_resize

„Podľa môjho názoru patrí Slovensko o jednu až dve kategórie vyššie ako bodovo sme a možno je to aj taká výzva pre našich budúcich partnerov, aby sa s nami spojili a mohli sme dostať tento pretek do vyššej kategórie. Jednania o postup vyššie budú prebiehať už behom nejakého mesiaca, pretože preteky už teraz prihlasujeme a vlastne už máme vybraté štyri etapové mestá z piatich. Tento ročník Okolo Slovenska hodnotím ako veľmi vydarený, pretekári boli veľmi spokojní a aj celková divácka kulisa bola vynikajúca,“ zhodnotil preteky ich generálny organizátor a prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara.

IMG_6559_resize

-lt-

Populárne články