Connect with us

Šport

Cyklistika: V Piešťanoch uvidíme aj Petra Sagana

Na konci júna sa uskutočnia cyklistické preteky Okolo Slovenska. Ich súčasťou budú tento roka aj Piešťany. Pretekári tu odštartujú do tretej etapy, predtým však cez kúpeľné mesto pôjdu aj v rámci druhej etapy a absolvujú tu rýchlostnú prémiu. Organizátori potvrdili, že okrem iných hviezd cyklistiky budú môcť fanúšikovia vidieť aj trojnásobného svetového šampióna Petra Sagana.

Published

on

Peter Sagan sa predstaví aj v Piešťnaoch
Reklama

„Legenda našej cyklistiky po druhý a zároveň posledný raz bude štartovať na pretekoch Okolo Slovenska. Trojnásobný svetový šampión sa príde s domácimi fanúšikmi rozlúčiť v drese tímu Pierre Baguette Cycling. Peter Sagan bol na štartovej listine v roku 2021, keď preteky aj celkovo vyhral. Bolo to vo farbách tímu Bora-hansgrohe. Nemecký tím tak splnil svoj sľub, že miláčik domácich priaznivcov príde aspoň raz na najvýznamnejšie preteky vo svojej rodnej krajine a bude bojovať o triumf, čo aj vyšlo,“ informovali organizátori.

Podľa organizátorov si teraz bude môcť Peter Sagan preteky užiť, pretože pre záverečný dojazd do kopca či úvodnú tímovú časovku, určite nebude myslieť na celkové poradie.

Reklama

Peter Sagan vlani oficiálne ukončil kariéru v cestnej cyklistike a mal sa venovať len horskej. Prišla však ponuka podporiť slovenský tím a využil ju. Nástup do prebiehajúcej sezóny sťažila operácia srdca, pre ktorú definitívne prišiel o možnosť nazbierať dostatok bodov pre kvalifikáciu na OH v Paríži.

TS/red Foto: okoloslovenska.sk

Reklama

Populárne články