Connect with us

Šport

Pozvánka – Beh okolo Marhátu

Published

on

Reklama

Už najbližšiu nedeľu 22. augusta 2010 sa uskutoční tretie záverečné podujatie Piešťanského pohára v lesnom behu – Beh okolo Marhátu, ktoré organizuje Športová bežecká rodinka.

[singlepic id=1421 w=320 h=240 float=left]Registrácia účastníkov je naplánovaná na Výtokoch pri Moravanoch nad Váhom od deviatej hodiny a o desiatej sa na trať dlhú 11,5 kilometra vydajú „pretekári“ v kategórii nordic walking. Rovnakú trať absolvujú aj dospelí súťažiaci v mužských a ženských kategóriach. „Trať vedie z rekreačného strediska Výtoky pri Moravanoch lesným stúpaním do sedla Gajda, vrstevnicou smerom na Jelenie jamy, kde sa stočí do stúpania do sedla Marhátu po červenej turistickej značke. Popod vrchol Marhátu lesnou cestou znova na červenú značku s prudkejšími stúpaniami a klesaniami smerom späť na sedlo Gajda. Zo sedla Gajda lesnou cestou s prechodom na asfaltovú cestu klesaním do doliny a do cieľa na Výtokoch,“ hovorí organizátor Jozef Drahovský.

Reklama

Štart pretekov predškolákov je naplánovaný na 10:30 h a postupne sa na trať vydajú školáci, juniori a o 11:00 h dospelý.

Pre prvých troch v každej kategórii sú pripravené vecné ceny a motiváciou za prekonanie traťového rekordu v mužskej alebo ženskej kategórii je odmena 15 EUR. Traťový rekord ustanovený na vlaňajšom Behu okolo Marhátu medzi mužmi drží Ondrej Puškár časom 45 minút 13 sekúnd a medzi ženami Jana Brežná 1 hodina 14 minút 14 sekúnd.

Reklama

Možnosť prihlásiť sa na preteky, ale aj ďalšie informácie ako mapku príjazdu, profil a mapu trate nájdete na http://beh.yw.sk .

Populárne články