Connect with us

Šport

Plavecké talenty máme v Piešťanoch napriek nepriaznivým podmienkam na prípravu

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu (23. a 24. novembra) sa v Spišskej Novej Vsi v krásnom osem dráhovom bazéne konali neoficiálne majstrovstvá Slovenska 9 a 10-ročných plavcov, na ktorých sa zúčastnilo aj 12 reprezentantov ŠPK Kúpele Piešťany. Voda v Spišskej Novej Vsi im svedčala , vybojovali 11 vzácnych kovov.

[singlepic id=49201 w= h= float=center]

Reklama

Štafeta sú (zľava): Dávid Holík, Maxim Vass, Michal Škodný a Richard Horyl

Najúspešnejším z výpravy bol Miško Škodný, ktorý vyhral na 100 m voľný spôsob , na 200 a 400 m voľný spôsob bol druhý a bronz si vyplával na 50 m trati.

Reklama

Druhým v poradí bol Riško Horyl, keď vybojoval prvé miesto na 100 m motýlik a dva bronzy na 50 m motýlik a 200 m polohový pretek.

REKLAMA

Maxim Vass si postriebril svoje štarty na 50 a 100 m prsia. Družstvo chlapcov v zložení Holík, Vass, Horyl a Škodný vyhrali štafetu 4 x 50 m polohový pretek o 5 sekúnd pred druhou Trnavou. V štafete 4 x 50 m voľný spôsob v tom istom zložení, stáli na striebornom stupienku. Miško Škodný bol za svoj výkon na 200 m voľný spôsob vyhodnotený ako tretí najlepší plavec podujatia.

Skupina našich najmladších ukázala, že talenty na plávanie sa objavujú v našom meste i napriek nepriaznivým podmienkam na prípravu.

[singlepic id=49200 w= h= float=center]

Text a foto: Rado Suchánek

Populárne články