Connect with us

Šport

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany úspešní medzi olympijskými nádejami v Poprade

Published

on

Reklama

V prvú októbrovú sobotu sa najmladší pretekári ŠPK Kúpele Piešťany zúčastnili pretekov Pohár olympijských nádejí v Poprade. V konkurencii 304 plavcov zo Slovenska, Poľska a Ukrajiny získali plavci 11 medailí.

V kategórii najmladších žiačok spolu súťažili 8 a 9 ročné dievčatá. Najúspešnejšou zberateľkou sa stala Kristína Kiralová, ktorá skončila na stupňoch víťazov v každej svojej disciplíne.

Reklama

Zlato si vybojovala na 100 motýlik, striebro na 200 polohové preteky a bronz na 50 motýlik, 100 prsia a 200 voľný spôsob. Darilo sa aj Lucii Slamovej, ktorá vyhrala 200 voľný spôsob, druhá skončila na 100 znak a tretie miesto získala na 50 znak a 200 polohové preteky. Iba 8 ročná Milica Martinkovičová sa nestratila ani medzi staršími konkurentkami a dokázala zvíťaziť v disciplíne 100 prsia a pridala aj bronzovú medailu na 100 voľný spôsob.

V celkovom hodnotení Pohára olympijských nádejí, aj napriek malej výprave, obsadili plavci ŠPK Kúpele Piešťany štvrté miesto a len tesne zaostali za stupňom víťazov.

Reklama

Text a foto: Tomáš Vachan ŠPK Kúpele Piešťany

Populárne články