Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky privítajú B. Bystricu netradične vo štvrtok. Pre zranenia na súpiske aj kadetky

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky sa po turnaji EWBL v Brne vracajú opäť na domácu scénu, keď netradične vo štvrtok privítajú na domácej palubovke Diplomat arény Banskú Bystricu. Družstvo Čajok aktuálne trápia zdravotné problémy a preto klub doplnil tímovú súpisku o hráčky z prvoligového a kadetského družstva MBK Stará Turá.

Cenné dve víťazstvá nad ruskými tímami

 

Reklama

Piešťanské Čajky vstúpili do Európskej ženskej basketbalovej EWBL úvodným turnajom v českom Brne. Z troch stretnutí sa Čajkám podarilo vyhrať hneď dve, keď zdolali oba ruské tímy. Dynamo Moskva 63:53 a NIKA Syktyvkar 60:53. S domácimi Žabinami v nedeľu Piešťanky prehrali vysoko 37:71, čo však malo svoje objektívne príčiny.

Čajky už do začiatku turnaja vstúpili len s ôsmymi zdravými hráčkami. V tomto počte sa Čajkám podarilo vybojovať dve cenné víťazstvá. Do posledného duelu s Žabinami však už vôbec nezasiahla kapitánka Dominika Deptová a počas prvého polčasu stretnutia sa zranila kľúčová rozohrávačka Jessica January. Aby toho nebolo málo, v poslednej štvrtine sa najskôr v 34. min vyfaulovala Yasmine Bidikuindila a o dve minúty neskôr aj Matea Tadić. Čajky tak museli dohrať zápas vo štvorici, čo vďaka obdivuhodnému morálnemu nasadeniu a taktike trénera R. Kucsu zvládli so cťou.

Reklama

Vzhľadom na uvedený stav družstva Piešťanských Čajok sú dve víťazstvá z troch zápasov úspešným vstupom do EWBL: „Mrzí ma, že sme v poslednom zápase nemohli ponúknuť konkurencieschopnejší výkon a divákom lepší basketbalový zážitok. Bolo to však z objektívnych príčin. Čo sa týka celého turnaja, musíme byť pozitívni a vážiť si dve víťazstvá nad ruskými celkami. Dievčatá, ktoré boli zdravotne v poriadku a mohli nastúpiť išli až za hranu sebaobetovania, čo treba oceniť. Som na svoje zverenkyne hrdý. Pre nás je teraz priorita dať sa zdravotne dokopy,“ povedal po turnaji tréner Čajok Richard Kucsa.

Boj so zraneniami

Od začiatku sezóny má s rehabilitáciou zranených hráčok plné ruky práce klubový fyzioterapeut Michal Nagaj, ktorý sa k aktuálnej zdravotnej situácii v družstve vyjadril nasledovne: „V tejto chvíli zdravotný stav našich hráčok nie je ideálny a robíme všetko, čo je v našich silách, aby sa každým dňom mohol zlepšiť. Zranenia, ktoré nás však postihli boli vo väčšine prípadov zavinené kontaktom s protihráčom, ktorým ťažko predísť. V klube pravidelne robíme predsezónne testovania, vedieme si evidencie zranení, plánujeme regeneráciu presne podľa tréningového procesu, pracujeme na prevencii zranení a mnohých ďalších veciach. V konečnom dôsledku si musíme uvedomiť, že je to stále šport a v ňom je možné naozaj všetko. Ostáva nám teda pracovať ešte tvrdšie a čo najrýchlejšie vrátiť zranené hráčky späť na ihrisko.“

Proti Banskej Bystrici aj s kadetkami

Už vo štvrtok sa piešťanské basketbalistky vracajú na domácu scénu, keď v dohrávke druhého kola ženskej basketbalovej extraligy privítajú v Diplomat aréne Banskú Bystricu. Vzhľadom na zdravotný stav v družstve sa tréneri spoločne s vedením klubu rozhodli doplniť oficiálnu súpisku o hráčky z prvoligového a kadetského družstva MBK Stará Turá – konkrétne Adrianu Moravčíkovú, Natáliu Vojtekovú, Teréziu Vandlíkovú a Viktóriu Kubinovú a takisto aj asistentku trénera Luciu Krč-Turbovú. „Museli sme reagovať na vzniknutú situáciu a preto sme sa rozhodli doplniť súpisku o hráčky z MBK Stará Turá, s ktorým úzko spolupracujeme v rámci mládeže,“ poznamenal R. Kucsa.

TS Piešťanské Čajky

 

Populárne články