Connect with us

Šport

Plavci Kúpeľov s dvanástimi medailami z Majstrovstiev Slovenska

Published

on

Reklama

Uplynulý víkend od 11. do 13. decembra 2015 sa v krásnom mestskom plaveckom komplexe Dolného Kubína konali majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v plávaní. Najúspešnejším zberateľom medailí Kúpeľov bol Richard Horyl, ktorý postriebril svoje štarty na 800 v.sp. , 200 motýlik a 400 polohové preteky. Tretie miesta si vybojoval na 400 v.sp. , 100 motýlik a 200 polohový pretek.

Druhým v poradí bol Filip Lányi, keď za svoje dva štarty v znakových disciplínach 100 a 200 m vyplával strieborné medaily. Michalovi Škodnému sa taktiež darilo a postavil sa dva razy na bronzový stupienok za 800 v.sp. a 400 polohový pretek. Medailovú bilanciu piešťanských plavcov doplnili ešte dve štafety 4x 50 polohový pretek na treťom mieste v zložení Filip Lányi, Maxim Vass, Richard Horyl, Michal Škodný.

Reklama

Štafeta na 4 x 50 v.sp. v zložení Richard Horyl, Maxim Vass, Timotej Kondrc a Michal Škodný si taktiež odviezla domov medaile s bronzovým leskom. Smoliarom výpravy bol Maxim Vass s dvomi zemiakovými medailami v individuálnych štartoch na 100 a 400 polohové preteky. Naši plavci zabojovali, prekonávali osobné rekordy. Škoda že športujú v meste, ktoré sa k ich športu už desaťročia správa tak macošsky.

-Radoslav Suchánek-

Reklama

Upozornenie: článok neprešiel redakčnou úpravou

Populárne články