Connect with us

Novinky

Florbal: Žiaci z Drahoviec skončili na najväčšom školskom turnaji na Slovensku druhí

Published

on

Reklama

Žiaci 5. – 7. ročníka ZŠ s MŠ Drahovce, teda ročníky narodenia 2002 až 2005 majú za sebou úspešný turnaj v Košiciach, ktorým vyvrcholila celoslovenská súťaž základných škôl pod názvom OXDOG Florbal ZŠ Cup 2015. Vo svojej kategórii obsadili druhé miesto, keď vo finále nestačili len na Liptovský Mikuláš. Na turnaj sa prebojovali cez okresné kolo v Piešťanoch a krajské v Seredi.

Do metropoly východu Košíc pricestovali žiaci pod vedením učiteľa telesnej výchovy Juraja Berlanského v zostave: Marek Karaba, Matej Babečka, Matúš Gabriš, Ivan Habr, Patrik Hargaš, Martin Janovský „C“, Ľubomír Karaba, Samuel Karaba, Marek Kosa, Dávid Rusnák, Filip Zivčák.

Reklama

Zápasy sa hrali v dvoch skupinách. Drahovčania v B skupine vyhrali nad ZŠ Čsl. armády Prešov 4:2. Potom podľahli ZŠ Rozmarínová Komárno 5:6 a v poslednom zápase skupiny zdolali ZŠ Čermiševského Bratislava 3:2 gólom v poslednej sekunde zápasu.

Vďaka týmto výsledkom postúpili do štvrťfinále, kde porazili Brezno 4:2. Následne nenechali nikoho na pochybách ani v semifinále, kde porazili Košice 7:3. Vo finále sa stretli so žiakmi ZŠ M.R.M Liptovský Mikuláš, ktorým podľahli o jediný gól 4:5.

Reklama

Pohar

Konečné poradie turnaja – kategória 5. až 7. ročník

1. ZŠ M.R.M Liptovský Mikuláš

2. ZŠ s MŠ Drahovce

3. ZŠ Čermiševského Bratislava

4. ZŠ Starozágorská Košice

5. ZŠ Rozmarínová Komárno

6. ZŠ Pionierska Brezno

7. ZŠ Nováky

8. ZŠ Čsl.armády Prešov

TS/th

Populárne články