Connect with us

Šport

Plávanie: Šprláková-Zmorová potvrdila limit na EYOF

Published

on

Reklama

Bratislave na Pasienkoch sa v dňoch 26.-28. apríla uskutočnil najväčší medzinárodný plavecký míting organizovaný na Slovensku ORCA CUP.

 

Reklama


Zúčastnili sa ho zahraniční plavci z 34 klubov Rakúska, Českej republiky, Maďarska, Ruska, Srbska, Slovinska a Ukrajiny v počte 285 pretekárov. Domáci plavci zo 42 klubov v počte 563 pretekárov samozrejme využili možnosť súperiť v kvalitnej medzinárodnej konkurencii. V tejto silnej plaveckej spoločnosti štartovalo aj 8 plavcov ŠPK Kúpele Piešťany a dosiahli veľmi pekné výsledky.

Najviac medailí si vybojovala Olívia Ana Šprláková-Zmorová. Svoje zlaté štarty v disciplínach 400 v.sp. a 800 v.sp. medzi 14 ročnými okorenila slovenským rekordom na osemstovke. Strieborný lesk mali jej výkony v disciplínach 200 v.sp. a 400 PP , pričom znovu potvrdila pokorenie limitu pre štart na dlhších tratiach voľným spôsobom na EYOF v Baku.

Reklama

Sáre Niepelovej sa tiež darilo a v kategórii 16 ročných a starších si vyplávala zlato na 400 PP . Na vytrvalostnej trati 1500 v.sp. sa jej podarilo postaviť na strieborný stupienok. Sára striedala svoje štarty s absolvovaním skúšok na vysokú školu, čo bola nová skúsenosť a iste značná záťaž.

Jakub Jánsky si ešte vybojoval z našich v disciplíne 400 PP bronzovú medailu pekným výkonom medzi 14 ročnými. ORCA CUP sa plavcom Kúpeľov vydaril.

Radoslav Suchánek Foto: D. Moravcová

Populárne články