Connect with us

Šport

Plávanie: Pretekári ŠPK Kúpele Piešťany v Slovenskom pohári družstiev tesne za stupňom víťazov

Počas víkendu 5. a 6. marca sa v šamorínskom športovom centre X-BIONIC® Sphere uskutočnil Slovenský pohár družstiev a jednotlivcov 2022 v plávaní.

Published

on

Reklama

 

O konečný úspech v poradí súťažilo 33 klubov. Plavci Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany sa svojej úlohy zhostili na výbornú, napriek zdravotným výpadkom v samotnej súťaži, ale aj v  tréningovom procese pred súťažou. Po štyroch poldňoch súťaží v konečnom účtovaní obsadili štvrtú priečku . Všetci naši kluboví reprezentanti dali do súťaže družstiev všetko čo v nich v danom okamihu bolo a na čo mali natrénované.

Reklama

Natália Erttlová

Najväčší bodový záber pre družstvo urobili Olívia Ana Šprláková –Zmorová a Filip Lányi. Keďže išlo o súťaž družstiev do celkového bodového úspechu prispeli nemalou mierou aj ostatní členovia družstva Gabriel Ilončiak, Mário Stanček, Lukáš Kunic, Katarína Lopatková, Rebeka Buková, Jakub Jánsky, Natália Ertlová, Patrik Tapušík a Oliver Švec.

V žiackej kategórii sa presadil Marko Šprlák-Zmora, keď ho päť krát dekorovali na stupňoch víťazov. Plavcom Kúpeľov sa podarilo vyplávať na súťaži celkom 35 cenných kovov.

Reklama

Olívia Ana Šprláková – Zmorová pokorila v disciplíne 800 v.sp. limit na Majstrovstvá Európy juniorov a v kategórii starších junioriek obsadila v súčte najhodnotnejších výkonov bronzovú priečku.

Filip Lányi a Olívia Ana Šprláková -Zmorová na vyhlásení poradia družstiev.

Ostatní pretekári si urobili radosť zaplávaním svojich najlepších osobných výkonov. Plavcom ŠPK Kúpele Piešťany prajeme do pokračujúcej sezóny ničím nerušenú prípravu a veľa osobných úspechov.

Radoslav Suchánek

 

Populárne články