Connect with us

Šport

Plávanie: Plavci ŠPK Kúpele Piešťany úspešní doma i v zahraničí

Published

on

Reklama

V troch víkendoch pred Veľkou nocou sa uskutočnilo viacero plaveckých mítingov, na ktorých sa zúčastnili aj plavci ŠPK Kúpele Piešťany.

Jakub Jánsky

Prvým z nich bola Cena Popradu a Memoriál Filipa Lutza, na ktorom súperilo 489 pretekárov z 58 klubov Maďarska, Poľska, Rakúska, Ukrajiny, Českej republiky a samozrejme domácej špičky. V Poprade z 22 mladých plavcov ŠPK Kúpele Piešťany urobil najväčšiu radosť Jakub Jánsky svojím víťazstvom na 400 PP a tretím miestom na 100 prsia v kategórii 14 ročných žiakov.

Reklama

Ďalšími pretekmi v poradí boli na Majstrovstvá západoslovenskej oblasti v Trenčíne 13. apríla pri účasti 17 klubov oblasti a 262 pretekárov. Tiež sa ich zúčastnilo 22 plavcov ŠPK Kúpele Piešťany, ktorí vyplávali 30 medailí. O medailové umiestnenia sa postarali Čačík Rastislav, Filus Tomáš, Jánsky Jakub, Stanek Mário, Švec Oliver, Tapušík Patrik, Vass Maxim , Buková Rebeka, Ertlová Natália, Holíková Patrícia, Lopatková Katarína, Luciaková Veronika, Miháliková Emma, Mosná Michaela a Rössler Viktoria .

V zahraničí na reprezentačných štartoch si úspešne počínali ďalší plavci ŠPK. Sára Niepelová na Swim Open v Štokholme doplávala v B finále na 8 mieste v disciplíne 400m PP časom 5:03.13.
Filip Lányi a Olívia Šprláková – Zmorová reprezentovali juniorov Slovenska na multi stretnutí 12 krajín v rakúskom Grazi. Olívia Šprláková – Zmorová vo svojej hlavnej disciplíne 400 K
časom 4:30,18 splnila limit pre štart na EYOF v azerbajdžanskom Baku.
Radoslav Suchánek

Reklama

Populárne články