Connect with us

Šport

Plávanie: Piešťanskí plavci si vybojovali 18 cenných kovov

V sobotu 1. júla sa už naozaj začala avizovaná sezóna diaľkoplaveckých pretekov na Slovensku.

Published

on

Reklama

Na Ružinovskom plaveckom maratóne na bratislavských Zlatých pieskoch sa stretlo 115 plavcov z 27 slovenských klubov, ktorí sa nebáli zmerať si svoje sily na dlhších tratiach v podmienkach jazernej vody. ŠPK Kúpele Piešťany mal zastúpenie 23 pretekármi , ktorí si počínali viac ako úspešne.

V medailovom hodnotení skončil piešťanský klub na prvom mieste so ziskom 18 cenných kovov. O majstrovské tituly sa bojovalo na tratiach 3 km a 7,5 km. O body do slovenského pohára v diaľkovom plávaní sa súťažilo na 5 km a 1 km žiakov.

Reklama

 

Reklama

V majstrovskom ťažení pokračovala Karolina Valko, keď v kategórii 13 ročných dievčat dohmatla na prvom mieste. Na druhej pozícii doplávala Lucia Slámová, ktorú odmenil organizátor striebornou medailou. Marko Šprlák – Zmora po zdolaní 3 km trate doplával na prvom mieste medzi najmladšími juniormi  Bronzovú medailu si vybojoval na 3 km trati Alexander Zurek, tiež medzi najmladšími juniormi. Sebastián Hornák vystúpil na strieborný stupienok za 3 km medzi 13 ročnými chlapcami.

Na najdlhšej trati 7,5 km štartovala po prvý raz v živote Natália Ertlová a po úspešnom zvládnutí všetkých nástrah vystúpila na bronzový stupienok mladších junioriek. V rámci prípravy na septembrové Majstrovstvá Európy juniorov si 5 km trať vyskúšal Rastislav Čačík a vyhral karegóriu najmladších juniorov v peknom čase.

Michaela Mosná vyskúšala 5 km trať a bola najrýchlejšia v kategórii najmladších junioriek. Medzi mladšími juniormi si prvé miesto na 5 km vybojoval Oliver Švec a na strieborný stupienok sa postavil Mário Stanček.

Dievčatá na 1 km trati si tiež urobili radosť. Simona Radosavljevič vyhrala 1 km 12 ročných a Nelly Gáliková medzi o rok mladšími dievčatami. Striebrom boli odmenené 12 ročná Lea Filipová, 11 ročná Nina Pecháčová a 10 ročná Alexandra Tapušíková. Brnzovými medailami boli za tretie miesta dekorované 11 ročná Nina Frištáková a 10 ročná Karolína Lajchová.

V kategórii Masters zabojoval a na stiebornej pozícii na 3 km trati dohmatol Pavel Škodný. Po tréningu na jazere v Hornej Strede sa onedlho naši plavci zúčastnia ďalšieho kola v prírodnej vode.

TS ŠPK Kúpele

Populárne články