Connect with us

Šport

Basketbal: Piešťanské Čajky sa predstavia v prvej ženskej edícii Alpsko-jadranského pohára

Nadnárodná basketbalová súťaž Alpsko-jadranský pohár bude mať od sezóny 2023/2024 svoju ženskú verziu. Súčasťou prvého ročníka sú aj slovenské tímy, konkrétne aktuálny majster Niké extraligy žien Piešťanské Čajky a vicemajster Slávia Banská Bystrica.

Published

on

Reklama

 

Po úspešnom teste potenciálu ženského Alpsko-jadranského pohára, ktorým bol tzv. zimný turnaj v slovinskom Maribore na začiatku kalendárneho roka, sa rozhodlo vedenie súťaže oficiálne odštartovať ženskú divíziu. „Po takmer dvoch rokoch od vzniku myšlienky môžeme oznámiť prvú sezónu ženskej verzie Alpsko-jadranského pohára. Vďaka kooperácii jednotlivých federácií, bude v premiérovom ročníku mať po dvoch zástupcoch Rakúsko, Chorvátsko, Slovensko a Slovinsko. Vidíme veľký potenciál v potrebnej medzinárodnej konfrontácii a budeme ju organizovať s rovnakými štandardami, ako pri mužoch,“ uviedol riaditeľ súťaže Marek Imre.

Reklama

Piešťanské Čajky sa rozhodli okrem Európskeho pohára (Eurocup) vyskúšať ďalšiu medzinárodnú súťaž. „Vítame, že vznikol takýto projekt. Poznáme ho z mužského prevedenia a teraz bude premiérovo ženská časť. Ako klub sme sa nikdy netajili ambíciami a záujmami prezentovať sa aj na medzinárodnom poli. Myslím si, že túto sezónu to bude popri Eurocupe a Niké EXZ vhodným doplnkom k tomu, aby ročník bol pestrý a mali viacero kvalitných zápasov. Regionálne je to dobre dostupné, takže sa to všetko bude dať celkom skĺbiť,“ vyjadril sa športový manažér Čajok Tomáš Horký.

Rakúsko reprezentuje aktuálny šampión BKS Duchess Klosterneuburg a ambiciózny nováčik SKN St.Pölten. Z Chorvátska sa prihlásil víťaz zimného turnaja KAŽL Split a vicemajster KK Trešnjevka. Finalistu uvidíme aj zo slovinskej ligy, konkrétne ŽKK Triglav a osmičku družstiev dopĺňa ŽKD Maribor.

Reklama

Súťaž sa bude hrať turnajovým spôsobom, dvaja najlepší z každej skupiny postúpia na Final Four turnaj.

Žreb skupinovej fázy Alpsko-jadranského pohára 2023/2024:
A-skupina: Piešťanské Čajky (SR), ŽKK Triglav (Slov), SKN St.Pölten (Rak.), KK Trešnjevka 2009 (Chor.)
B-skupina: Slávia Banská Bystrica (SR), ŽKD Maribor (Slov.), BK Duchess Klosterneuburg (Rak.), KAŽL
Split (Chor.)

Populárne články