Connect with us

Novinky

Plávanie: F. Lányi s pekným umiestnením na majstrovstvách Európy v diaľkovom plávaní

Published

on

Reklama

V Slieme na Malte sa v polovici júla predstavilo v konkurencii 192 plavcov šesť slovenských reprezentantov na juniorských Majstrovstvách Európy v diaľkovom plávaní na otvorenej vode. Štartoval na nich premiérovo aj 15 ročný Filip Lányi, plavec ŠPK Kúpele Piešťany.

Plávalo sa v mori a Filip ako najmladší junior absolvoval premiérovo 5 km trať v slanej vode. Bojoval statočne a po snaživom výkone skončil na peknom 15. mieste. Preteky  neboli jednoduché, vzdali nakoniec 4 pretekári a jedného museli ošetrovať zdravotníci, lebo vo vode bolo veľa medúz.  „Bola to bitka, súperi mi chytali ruky aj nohy,“ hodnotil pretek po doplávaní Filip.

Reklama

Zo slovenských reprezentantov sa mu podarilo dosiahnuť najlepšie umiestnenie. Starší juniori plávali na 7,5 resp. 10 km tratiach v kategóriách chlapci aj dievčatá. Záverečný pretek , v ktorom mal Filip Lányi štartovať, štafeta mix na 4x 1250 m, sa napokon v nedeľu neuskutočnila pre nepriazeň počasia a veľké vlny.

Na šampionáte dominovali plavci Francúzska, Ruska a Maďarska. Veríme, že skúsenosti z tohto úspešného štartu nášmu pretekárovi pomôžu v jeho napredovaní do budúcej plaveckej kariéry.

Reklama

R. Suchánek Foto: SPF, Lányiová

Populárne články