Connect with us

Novinky

Piešťany opäť hostia mladých volejbalistov. Tí bojujú o Pohár mládeže SVF

Published

on

Reklama

Počas aktuálneho víkendu hostí areál HS centra v Piešťanoch celoslovenský turnaj najstarších juniorských kategórií dievčat a chlapcov do 20 rokov (2002 a ml.) v rámci letného volejbalového Pohára mládeže SVF. Prvenstvo z vlaňajška obhajujú dievčatá ŠKM Liptovský Hrádok a chlapci TJ Spartak Myjava.
V oboch kategóriách hrá na antuke v Piešťanoch po osem tímov, ktoré sú rozdelné sú do štvorčlenných skupín. Tu sa stretnú každý s každým na tri hrané sety. V skupinách o umiestnenie (1.-4. / 5.-8.) sa následne bude hrať na dva víťazné sety.

DIEVČATÁ U20 (2002 a ml.)

A-skupina: ŠŠK Bilíkova Bratislava, VM Senica, ŠK ELBA Prešov, ŠKM Liptovský Hrádok
B-skupina: Volley project UKF Nitra, ŠVK Pezinok, VK Pirane Brusno, VK Prešov

Reklama
CHLAPCI U20 (2002 a ml.)

A-skupina: VKM Stará Ľubovňa, RD U17 SVF, TJ Spartak Myjava, VK ONE Ružomberok
B-skupina: TJ Slávia Svidník, VKP Bratislava, ŠŠV Trenčín, VK MIRAD UNIPO Prešov
V sobotu sa medzi dievčatami darilo najmä družstvám ŠŠK Bilíkova Bratislava a VK Pirane Brusno, ktoré vyhrali svoje skupiny. V chlapčenskej súťaži vyhral A skupinu tím RD U 17 SVF a B skupinu ovládlo družstvo TJ Slávia Svidník. Kompletné výsledky a rozpis pre nedeľu nájdete tu.

Mladých volejbalistov prišiel podporiť aj Anton Javorka (vpravo) – všestranný športovec -maratónec, futbalista, funkcionár v olympijskom hnutí a reprezentant ČSSR v atletike, ktorý tento rok oslávi osemdesiatiny. Vľavo Vladimír Kubo, ktorý je dlhé roky dušou piešťanského volejbalu i funkcionárom volejbalového zväzu.


Počas nasledujúcich dvoch víkendov sa budú konať ďalšie dva celoslovenské turnaje v rámci Pohára mládeže. V Prešove na tráve si 28. – 29. augusta zmerajú sily kadetky U17 a kadeti U18 a v Mošovciach na antuke 4. – 5. septembra žiačky U15 a žiaci U16. Celková dotácia SVF na záverečné turnaje je 19-tisíc eur.
SVF/red Foto: Jiří Rais

Reklama

Populárne články