Connect with us

Novinky

Piešťany budú hostiť juniorský európsky šampionát v rugby

Published

on

Reklama

Piešťany budú hostiť v polovici apríla juniorský európsky šampionát v rugby v konferencii 2. Slovenská osemnástka sa aj preto na konci minulého roka pripravovala v Piešťanoch. Aktuálne na plné obrátky pracujú organizátori a čoskoro bude spustená reklamná kampaň na toto podujatie.
IMG_0301_resize[1]

Po reorganizácii súťaží Rugby Europe, ktorá zlúčila Konferenciu 1 spoločne s Konferenciou 2 v kategórii U18, bude Slovenská ragbyová únia hostiť osem európskych reprezentácií vrátane slovenskej.

Reklama

Súpermi slovenských mladíkov bude napríklad Švajčiarsko, ktoré v minulom roku obsadilo 7. miesto v skupine European Trophy, Chorvátsko – vlani prvé v Konferencii 1, Izrael, ktorý vlani vyhral Konferenciu 2, ale aj Srbsko, Maďarsko, Moldavsko a Bulharsko. Slováci vlani obsadili v Konferencii 2 štvrté miesto.

„Ako je vidno, naše nádeje budú mať veľmi náročnú úlohu presadiť sa voči krajinám, ktoré majú dlhoročnú rugbyovú tradíciu a početnejšiu mládežnícku základňu. V tomto smere ešte zaostávame, ale určite neskladáme zbrane pred bitkou, ako niektoré nemenované únie, ktoré po reorganizácii súťaží neprihlásili svoje tímy na európsky šampionát, konštatoval športový riaditeľ SRÚ Vladimír Kubala.

Reklama

Aj z týchto dôvodov Slovenská rugbyová únia začala pracovať so širším výberom juniorského mužstva pomerne skoro, aby slovenská reprezentácia bola dôstojným súperom v domácom prostredí.

-red-

Populárne články