Connect with us

Šport

Piešťanským vodným lyžiarom sa na Sĺňave darilo

Published

on

Reklama

Areál vodného lyžovania hostil počas uplynulého víkendu (7. – 8. septembra) Majstrovstvá Slovenska juniorov, dorastencov aj seniorov a finále Slovenského pohára vo vodnom lyžovaní za člnom.

[singlepic id=34618 w=520 h=350 float=center]

Reklama

Poveternostné podmienky pretekárom priali. Celkovo ich súťažilo 25 a prišli z celého Slovenska. Medzi nimi sa nestratili ani domáci reprezentanti, ktorým sa veľmi darilo.

V dorasteneckej kategórii dievčat zvíťazila Zuzana Oravcová vo všetkých disciplínach. Rovnako dobrý bol medzi chlapcami jej brat Jakub. Na druhom mieste skončili ďalší Piešťanci Adam Masár a Marián Danas. V kategórii junioriek sa umiestnila Michaela Kičinová na druhom mieste v disciplíne triky. U juniorov potvrdil domáci pretekár Nikolas Wolf svoje kvality a zvíťazil vo všetkých disciplínach.

Reklama

Po prvýkrát boli súčasťou aj súťaže seniorskej kategórie nad 35 rokov. Tu zvíťazil v slalome Andrej Tichý z Interu Bratislava. Disciplína triky sa podarila Ivanovi Oravcovi z piešťanského klubu a skončil na prvom mieste.

Keďže tieto preteky boli posledným kolom Slovenského pohára, ktorý pozostáva z celkovo piatich pretekov, vyhodnotila sa aj súťaž o Slovenský pohar 2012. Piešťanci zvíťazili v kategórii dospelých – Nikolas Wolf, ako aj v obidvoch mládežníckych kategóriach do 12 rokov – Zuzana Oravcová a Adam Masár. Na druhom mieste sa umiestnil Samuel Oravec.

Piešťanských lyžiarov ešte čakajú počas nasledujúceho víkendu Majstrovstvá Slovenka dospelých v Kostelci pri Jihlave. Tam nás budu reprezentovať Nikolas Wolf a Milan Kičin.

[nggallery id=1892]

Text: io Foto: mp

Populárne články