Connect with us

Šport

Piešťanský hasič na Zlatej tretre v slovenskom rekorde

Published

on

Reklama

Piešťanský hasič Ladislav Noskovič sa predstavil na atletickom mítingu Zlatá tretra v Ostrave v šprinte na 100 m v kategórii veteránov 35+. V utorok 26. mája tak robil „predskokana“ najzvučnejším menám svetovej atletiky ako Usain Bolt, či Asafa Powell. V cieli bol najrýchlejší a časom 11,18 s vytvoril nový slovenský rekord v tejto kategórii. Po prepočte podľa vekových tabuliek mu patrilo v preteku druhé miesto. Výsledok podčiarkol  tretím miestom Branislav Puvák z Vrbového, ktorý je aktuálnym halovým majstrom Európy v päťboji .

puvak noskovic

Reklama

REKLAMAbio dia web baner 300x300 maj18

Piešťanský atlét mal v blokoch na štarte vedľa seba českého pretekára Pavla Hykla. Ten mal lepší reakčný čas na štarte a úvod preteku, avšak v druhej polovici stometrovej trate sa L. Noskovič pomaly dostával pred svojho súpera. V cieli bol o 0,06 sekundy rýchlejší. Po prepočte na vek zvíťazil o štyri roky starší Hykl. Na treťom mieste dobehol všestranný atlét Branislav Pukák v čase 11,79 s.

Reklama

Cieľom Ladislava Noskoviča bolo atakovať čas 11 sekúnd. To sa v chladnom počasí a protivetre nepodarilo, avšak daným výkonom predbehol i väčšinu mladších šprintérov, čo je dobrý základ k júlovým majstrovstvám sveta veteránov vo francúzskom Nice.

-th-, Foto: FB

Populárne články