Connect with us

Šport

Basketbalová liga základných škôl pozná svojho víťaza

Published

on

Reklama

Finálový deň 9. ročníka Piešťanskej basketbalovej ligy, ktorú tradične organizuje Basketbalový klub mládeže Piešťany sa uskutočnil v pondelok 25. mája v spolupráci s občianskym združením Zober loptu nie drogy. Víťazom sa tento krát stali žiaci zo ZŠ Milana Rastislava Štefánika, ktorí vo finále porazili ZŠ Holubyho 32:28. K výhre tímu na druhom mieste nepomohla ani najproduktívnejšia hráčka Viktória Špendelová, ktorá v lige zozbierala až 171 bodov.

DSCN8377_resize

Reklama

Dve najlepšie družstvá základnej časti 9. ročníka Piešťanskej basketbalovej ligy základná škola M. R. Štefánika a základná škola Holubyho boli vyrovnanými súpermi aj vo finále. Povzbudzujúci rodičia, spolužiaci a fanúšikovia sledovali zápas, v ktorom sa vedenie otáčalo v každej časti. Do poslednej štvrtiny nastúpili tímy za vyrovnaného stavu 23:23 a základná škola Milana Rastislava Štefánika vďaka lepšej kondícii nakoniec zvíťazila o štyri body 32:28.
V zápase o 3. miesto sa stretli družstvá Gymnázia Pierra de Coubertina a Cirkevná základná škola svätej Márie Goretti. Po vyrovnanom úvode zápasu sa postupne začala presadzovať cirkevná základná škola, ktorá nakoniec zvíťazila o 11 bodov v pomere 36:25.

REKLAMAbio dia web baner 300x300 maj18
Víťazné družstvá boli ocenené medailami, všetky zúčastnené tímy obdržali poháre a od hlavného partnera podujatia občianskeho združenia Zober loptu nie drogy dostali dresy, kľúčenky a basketbalové lopty. Poďakovanie si zaslúžia všetci pedagógovia, rodičia, tréneri aj ich asistenti, funkcionári a technickí pracovníci za zabezpečenie chodu ligy, ako aj dvojica rozhodcov, ktorá spolu odpískala až 22 zápasov. V neposlednom rade treba spomenúť aj nadané deti, ktoré sa už veľmi tešia na ďalší, už jubilejný 10. ročník Piešťanskej basketbalovej ligy.

Reklama

-lt- foto: Miloš Drgoň

Populárne články