Connect with us

Šport

Piešťanský dvojskif delilo od priameho postupu do semifinále 0,04 s

Published

on

Reklama

Piešťanskí veslári Lukáš Babač a Richard Vančo dnes 14. septembra  bojovali na Majstrovstvách Európy vo veslovaní v talianskom Varese o priamy postup do semifinále dvojskifu mužov ľahkých váh. V nesmierne dramatickom preteku napokon skončili tretí a o postup do semifinále museli bojovať v opravnej jazde, ktorá sa išla popoludní.

[singlepic id=29252 w=520 h=500 float=center]V prvej šesťčlennej rozjazde sa od štartu ujal vedenia dvojskif z Portugalska. Na druhom a treťom mieste veslovali tesne vedľa seba domáci Taliani a veslári zo Sĺňavy. Do poslednej päťstovky dvojkilometrovej trate vchádzali Taliani s náskokom necelej pol sekundy. V dramatickom finiši slovenskí reprezentanti sťahovali náskok súperov, avšak na to aby skončili na druhom priamom postupovom mieste do semifinále, im chýbali štyri stotiny sekundy.

Reklama

Dvojica Babač, Vančo, tak o postup medzi 12 najlepších lodí, bojovala v popoludňajšej opravnej jazde. V nej od štartu až do cieľa veslovali Piešťanci s prehľadom na treťom postupovom mieste. Zajtra ich tak čaká súboj o účasť v šesťčlennom finále.

Autor: ht Foto: Iveta Mucha Ondrášiková

Reklama

 

Populárne články