Connect with us

Šport

Piešťanskí juniori tvoria históriu rugby u nás

Published

on

Reklama

Chlapci z Rugby union klubu Piešťany sa v sobotu zúčastnili vôbec po prvý krát v histórii Slovenského rugby 7´s medzinárodného turnaja v kategórii U16 pri príležitosti osláv 25. výročia Maďarskej rugbyovej únie v Ostrihome.

Reklama

rugby1

A neviedli si vôbec zle, aj keď troška prekvapujúcu boli zaradení až do turnajovej kategórie juniorov U19. V prvom zápase síce podľahli RFC Exiles Budapešt 26:10, ale historicky sme zaznamenali naše prvé body a to zásluhou Adama Scherrera a Pavla Osypenka.

Reklama

V druhom zápase prehrali s celkovým víťazom turnaja FW Gorillák RC Szeged 56:0, podľa slov Prezidenta klubu RUC Pieštany Terryho Purtona bol tím Szegedu o pár rokov starší ako naši chlapci, takže aj skúsenejší, a tiež sa na ihrisku prejavil okrem vekového aj váhový rozdiel.

1383380_1601719520115986_4950750003616745471_n

V poslednom zápase turnaja naši chlapci vybojovali cenné víťazstvo nad Pesti Barnabás SZKI Budapešť 22:0, keď sa bodovo presadili Lukáš Pomajbo, Jakub Augustín, Lukáš Chmelo a na turnaji obsadili konečnú piatu priečku.

Dôležitejšie ako víťazstvá bola vôbec účasť Slovenského tímu kadetov na turnaji. Určite to bol významný míľnik Slovenského rugby. Chlapcom ďakujeme za príkladnú reprezentáciu Slovenska. Príklad z Piešťan si môžu vziať aj ostatné Slovenské kluby, na ktorom vidíme že aj v horších podmienkach sa dá pracovať s mládežou. Ešte raz veľká pochvala a ďakujeme do Piešťan.

Turnaja sa zúčastnili hráči : Adam Scherrer ,Jakub Augustin,Tomáš Škrabak, Lukáš Pomajbo, Lukáš Chmelo, Ján Lehuta, Pavlo Osypenko, Michal Bartovič, Tomáš Opial. Realizačný tím : Terry Purton, James Begg, Filip Kráľ.

Autor: Vladimír Kubala, športový riaditeľ SRÚ, foto: FB RUC

Populárne články