Connect with us

Šport

Piešťanskí jachtári na majstrovstvách Slovenska strieborní

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu (7.-8. júla) sa piešťanskí jachtári zúčastnili Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky 2012 v triede kajutové plachetnice na Zemplínskej Šírave. Naši reprezentanti obsadili vynikajúce druhé miesto v lodnej triede racer.

[singlepic id=32660 w=320 h=240 float=left]Pretek sa začal vo štvrtok po obede premeriavaním plachiet a vážením jednotlivých lodí. Piatok otvoril pretek hlavný rozhodca a garant pretekov Miroslav Mokáň zo Slovenského zväzu jachtingu.

Reklama

Na majstrovstvách sa stretla jachtárska špička Slovenska z Domaše, Oravskej priehrady, Liptovskej Mary a z iných vodných plôch. Celkovo pretekalo 22 lodí rozdelených  do kategórií Racer a Cruiser. Výsledky sa prepočítavali podľa dánskeho handicapu.

[singlepic id=32659 w=320 h=240 float=left]Počas pretekov však počasie tomuto športu neprialo. Bolo takmer bezvetrie. Odjazdili sa len štyri rozjazdy počas troch dní z plánovanej osmičky. Našťastie posádke lode Kondor v zložení Lubomír Nosko, Juraj Nosko a Jozef Sedlačko to celkom vyhovovalo. Odjazdili pomerne slušné výsledky: dvakrát boli prví, raz štvrtí a v jednej nevydarenej rozjazde skončili na deviatom mieste. Keďže podľa pravidiel pri odjazdení štyroch rozjázd celkové body lode sú súčtom jej bodov z rozjázd s vylúčením najhoršieho umiestnenia, toto zlé umiestnenie bolo vylúčené. Jachtári zo Sĺňavy tak  priniesli z Majstrovstiev Slovenskej republiky striebro.

Reklama

Text a foto: Jozef Sedlačko

Populárne články