Connect with us

Novinky

Piešťanské vodné pólo s ďalším úspechom, tentoraz bodovali žiačky

Published

on

Reklama

Do tretice sa počas posledného novembrového víkendu po juniorkách a kadetkách predstavili v akcii aj najmladšie vodnopólové nádeje ženského vodného póla v Piešťanoch V priestoroch krytej plavárne v Topoľčanoch sa 25. a 26. novembra konali Zimné MSR žiačok U14, narodených v roku 2004 a mladších. Žiačky nadviazali na minulotýždňový úspech kadetiek, keď celkom suverénne ovládli turnaj v a bez straty bodu sa tešili zo zlatých medailí.

Vo svojom prvom zápase v sobotu doobeda nastúpili piešťanské žiačky proti tímu ŠG Olympia Košice. Piešťanky od začiatku diktovali tempo hry a Košičanky sa dostávali do šancí len sporadicky. Tomu zodpovedal aj celkový výsledok zápasu, v ktorom zvíťazili 13:6.

Reklama

V druhom zápase v sobotu večer nastúpili naše hráčky proti druhému košickému tímu ŠKP Modrí Draci Košice. Ani v tomto zápase nebolo od začiatku stretnutia pochýb o tom, kto bude diktovať tempo hry, otáznou bola len výška skóre. Na konci zápasu svietil na ukazovateli stav 24:5 v prospech Piešťan.

Vo svojom poslednom zápase, v nedeľu ráno, nastúpili proti prekvapeniu turnaja, proti domácim hráčkam Piraňa Topoľčany, ktoré podobne ako Piešťanky boli tiež nezdolané. Zápas o 1. miesto sa začal vyrovnane, no postupne sa ukázala lepšia plavecká a herná pripravenosť mladých Piešťaniek, ktoré nakoniec zápas celkom ovládli a domáce „Pirane“ prehrali 15:6.

Reklama

Výsledky opäť naznačili kto je pred dlhodobou časťou najväčší ašpirant na zisk 1. miesta. Trénerskému tandemu Ján Baranovič a Peter Julíny predvedená hra jasne ukázala v čom sa treba ešte zlepšiť. Napriek jasným a vysokým víťazstvám treba s mladými dievčatami ďalej poctivo pracovať, nakoľko súperky sa budú tiež zlepšovať a budú sa chcieť Piešťankám herne vyrovnať.

V každom prípade výsledky mládežníckych kategórií od junioriek cez kadetky až po žiačky ukázali, že mládežnicke družstvá vodných pólistiek KVP Kúpele Piešťany budú patriť v každej kategórii k ašpirantom na popredné umiestnenia. Počas ZMSR v priebehu mesiaca november postupne získali 2x zlaté a 1x striebornú medailu. K dobrým výsledkom určite prispeli aj rodičia hráčok, ktorí si v početnom množstve našli cestu do neďalekých Topoľčian a hnali mladé pólistky vpred.

Výsledky zápasov KVP Kúpele Piešťany:

KVP Kúpele Piešťany – ŠG Olympia Košice 13:6 (7:0, 2:2, 4:4, 0:0)
Góly Piešťan: 4 Kozáková, 3 Mešterová, 3 Hrebíková, 2 Teličiaková, 1 Fedorková

ŠKP MD Košice – KVP Kúpele Piešťany 5:24 (1:9, 1:5, 2:4, 1:6)
Góly Piešťan: 6 Holičová, 3 Teličiaková, 3 Kozáková, 3 Mešterová, 3 Fedorková, 2 Grežďová, 2 Hrebíková, 2 Galová

KVP Kúpele Piešťany – Piraňa Topoľčany 15:6 (5:1, 5:3, 2:1, 3:1)
Góly Piešťan: 4.Kozáková, 4 Teličiaková, 3 Mešterová, 1 Holičová, 1 Neumair, 1 Grežďová, 1 Hrebíková

Zostava Piešťan: Klampárová Katarína, Hrebíková, Teličiaková, Grežďová, Kozáková, Kalmanová, Fedorková, Neumair, Holičová, Mešterová, Pechová, Galová. Tréner: Ján Baranovič a Peter Julíny.

Ostatné výsledky ZMSR: ŠG Olympia Košice – ŠKP MD Košice 23:2, Piraňa Topoľčany – ŠG Olympia Košice 15:3, ŠKP MD Košice – Piraňa Topoľčany 2:37
Celkové poradie: 1 KVP Kúpele Piešťany – 6 bodov, 2 Piraňa Topoľčany – 4 body, 3 ŠG Olympia Košice – 2 body, 4 ŠKP MD Košice – 0 bodov

-KVP Kúpele Piešťany-

Populárne články