Connect with us

Šport

Piešťanské štvorky vyhrali Bratislavčania

Published

on

Reklama

V sobotu 1. septembra sa na Váhu uskutočnil 2. ročník pretekov Piešťanské štvorky. Tento rok sa ho zúčastnilo 18 lodí zo Slovenska a Maďarska. Na 2500 m dlhú trať vyrazila prvá šestica po štrnástej hodine. Potom nasledovali ešte dve jazdy vždy po hodine, tak aby si pretekári stihli vymeniť lode.

Reklama

Štartovalo sa v minútových intervaloch a bez rozdielu kategórii pri kúpalisku Eva. Cieľ bol pod vežou na Lodenici. Keďže však pretekali deti, dospelý aj veteráni, udeľovali sa aj ceny za najlepšie posádky v jendotlivých kategóriach. Najrýchlejšou posádkou bola párovka mužov  z  SVK Bratislava v zložení  Stanislav Gajdošík, Juraj Zlacký, Ján Žiška, Martin Balažoviech. Ich výsledný čas bol sedem minút päťdesiat sekúnd. Druhá skončila párovka 15-16 ročných dorastencov z klubu Mosonmagyaróvári VSE, v ktorej veslovali Márton Schopf,  Maté Fordos, Daniel Bodor, Szilárd Mészáros. Za mužmi z Bratislavy zaostali pretekári z Maďarska 10 sekúnd a ich čas bol rovných 8 minút. Tretia v celkovom poradí skončila domáca párovka juniorov Peter Strečanský, Martin Bojňanský, Martin Kosák, Martin Petrovič  v čase 8 minút tri sekundy.

Najrýchlejšími  pretekárkami z nežného pohlavia boli ženy  Mosonmagyaróvári VSE  Lilla Samu, Filipa Valacsai, Rebeka Gláser, Pálma Pozsgai.

Reklama

Celkové výsledky:

 

REKLAMA


[nggallery id=1878]

Autor: ht Foto: Martin Palkovič

Populárne články