Connect with us

Novinky

Piešťanská rugby scéna bola dejiskom sústredenia i súboja s RK Bratislava

Published

on

Reklama

Piešťanské rugby zažilo mimoriadne nabitý víkend, ktorý začal spoločným sústredením reprezentácie žien a po prvý krát aj dievčat do 18 rokov. Napriek minimálnym herným skúsenostiam ukázali mladé hráčky pravú rugbyovú bojovnosť a takisto potenciál zlepšovať sa. V nedeľu 1. októbra popoludní Rugby Union Club Piešťany nestačil na svojho súpera RK Bratislava, ale do tabuľky si pripísali aspoň bonusový bod za štyri položenia v zápase. Hra sa prelínala zo strany na stranu, ale po skvelých úvodných minútach piešťanských mladíkov prevzali iniciatívu skúsenejší Bratislavčania a kontrolovali hru. Napriek enormnému záverečnému tlaku RUC Piešťany si hostia ustrážilo víťazstvo 43:24.

V rámci spomínaného sústredenia sa odohral aj miniturnaj oboch vekových kategórii za účasti hráčok z niekoľkých českých klubov – Zlín, Ostrava, Olomouc. O dievčatá sa po športovej stránke postaralo duo Šlosárek-Navrátil, ktorí sa zhodli na zvyšujúcej úrovni ženského rugby na Slovensku. Počas náročného turnajového programu sa doslova „zapotil“ aj rozhodca Michal Mikuláš, ktorý odpískal všetky zápasy turnaja.

Reklama

„Veľmi sme sa tešili na tento zápas. Ako úradujúci majstri minulého ročníka Respect ligy sme boli správne motivovaní, avšak v niektorých zápasových situáciách nám chýbalo kúsok povestného šťastia, čo sa napokon odzrkadlilo aj na výsledku. Chalani z Bratislavy posilnený o niekoľko zahraničných hráčov využili všetky naše chyby. Napriek úvodu ako z rozprávky sa nám nepodarilo nastaviť si riadne svoj herný systém a pôsobili sme zaskočene. Druhý polčas bol o niečo lepší, ale aj tak sme nedokázali tlak v závere pretaviť k víťazstvu. O týždeň v sobotu (7.10.2017) vycestujeme do Žiliny a veríme, že sa nám podarí bodovať naplno,“ vyjadril sa kapitána RUC Piešťany Dávid Košťál.

Za Piešťany bodovali:
Košťál (5), Kováč (5), Guľáš (5), Kráľ (5), Pomajbo (2), Scherer (2)

Reklama

Poďakovanie klubu RUC Piešťany patrí všetkým zúčastneným hráčom, hráčkam, rozhodcom a v neposlednom rade aj partnerom, bez ktorých by nebolo možné uskutočniť spomínaný víkend v dokonalom rugby prostredí.

-TS Rugby Union CLub Piešťany-

Populárne články