Connect with us

Šport

Piešťanské Čajky uvidíte opäť aj doma

Po takmer 5 mesiacoch máte možnosť vidieť Piešťanské Čajky naživo doma. V jedinom domácom prípravnom stretnutí pred sezónou 2023/2024 privítajú vo štvrtok 14. septembra o 18.00 h SBŠ Ostrava.

Published

on

Reklama

Tím trénera Petra Jankoviča čaká ďalšia kvalitná previerka pred blížiacou sa nabitou jeseňou. „Určite to nebude ľahký zápas, keďže o necelé dva týždne čaká Ostravu kvalifikácia do Eurocupu proti Ružomberku. V tomto momente je pre nás dôležité sa venovať nám a vštepovať útočné a obranné pravidlá,“ vyjadril sa kouč Čajok.

Pre Piešťany to bude piaty prípravný duel, zatiaľ na úspech čakajú. Proti Polkoviciam a Brnu siahali vo všetkých prípadoch na víťazstvo, pred svojimi fanúšikmi by túto šnúru konečne radi zlomili.

Reklama

Súperom bude účastník najvyššej českej súťaže, ktorý pravidelne vyhľadáva aj medzinárodnú konfrontáciu. Po účastiach v Stredoeurópskej (CEWL) a Európskej ženskej basketbalovej (EWBL) lige, sa Ostrava rozhodla premiérovo prihlásiť do Eurocupu. V kvalifikácii o skupinovú fázu ju čaká už o niekoľko dní Ružomberok.

Reklama

V predchádzajúcom ročníku obsadila Ostrava 8. miesto, cez leto urobila viacero zmien, ktoré by mali priniesť lepšie umiestnenie a vyššie ambície. V kádri majú viaceré reprezentantky Česka zo Svetovej letnej univerziády, k tomu skúsenú Američanku Hannah Littleovú a tiež reprezentantku Portorika Indiu Paganovú.

To, že Čajky nečaká žiadna ľahká skúška, potvrdzujú aj ostravské výsledky v príprave – výhra nad KP Brno (71:63), Sláviou Banská Bystrica (83:77 pp) a Sokolom Hradec Králové (74:73). Príďte sa pozrieť do Diplomat arény na nový tím Piešťan a dopomôcť mu k prvej výhre v príprave.

Zápas Piešťanských Čajok s SBŠ Ostrava začína vo štvrtok o 18.00 h. Vstupné je 3€, pokladňa sa otvára tradične hodinu pred začiatkom stretnutia.

TS Piešťanské Čajky Foto: Ladislav Duračka

Populárne články