Connect with us

Novinky

Piešťanské Čajky sa prihlásili do Euroligy, v kvalifikácii ich čakajú Polkowice

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky sa aj v nasledujúcej sezóne predstavia v pohárovej Európe. Klub z kúpeľného mesta však podal i prihlášku do najlepšej ženskej medzinárodnej súťaže – Euroligy. O účasť medzi európskou elitou budú musieť Piešťanky bojovať v kvalifikácii, kde si zmerajú sily s poľským celkom CCC Polkowice.


Piešťanské Čajky si v uplynulých dvoch sezónach zahrali v Európskom pohári FIBA. V ročníku 2015/2016 nastupovali v základnej skupine, v uplynulej sezóne vypadli v kvalifikácii s maďarským tímom PEAC Pécs. Vedenie piešťanského klubu sa rozhodlo spraviť ďalší krok a využil možnosť prihlásiť sa do Euroligy.

Reklama

Podľa posledných oficiálnych informácií z FIBA budú musieť hrať Čajky kvalifikáciu, kde ich čaká bronzový tím uplynulého ročníka najvyššej poľskej súťaže CCC Polkowice. „V prvom rade je nutné povedať, že ide o kvalifikáciu do hlavnej súťaže a pri neúspechu v tejto kvalifikácii bude naše družstvo zaradené priamo do bojov o Európsky pohár FIBA. Myslím si, že účasť v takýchto špičkových súťažiach je jednak fantastickým zviditeľnením nášho mesta, regiónu, ako aj samotnej krajiny. Zo športovej stránky je to množstvo špičkových stretnutí s kvalitnými súpermi, v ktorých budú mať možnosť aj naše slovenské hráčky získavať ‚ostrohy‘, čo by malo v neposlednom rade pomôcť aj slovenskej reprezentácii. Samozrejme, pre našich divákov, ako aj divákom na Slovensku prinášať zážitky zo športových zápolení so špičkou Európy v ženskom basketbale,“ povedala generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.
Žreb európskych súťaží FIBA sa uskutoční v utorok 4. júla v Mníchove, no už teraz sú známe termíny kvalifikačných zápasov. Čajky privítajú Polkowice v Diplomat aréne 26. septembra, odveta sa uskutoční už tri dni, 29. septembra v Poľsku.

Nasadené tímy:
UMMC Ekaterinburg (Rusko)
Yakin Dogu Üniversitesi (Turecko)
ESBVA-LM (Francúzsko)
ZVVZ USK Prague (Česko)
Sopron Basket (Maďarsko)
CB Avenida (Španielsko)
Castors Braine (Belgicko)
Dynamo Kursk (Rusko)
Fenerbahce (Turecko)
Tango Bourges Basket (Francúzsko)
Famila Schio (Taliansko)
Wisla Can-Pack (Poľsko)
Nadehzda Orenburg (Rusko)
Galatasaray

Reklama

Kvalifikácia:
Piešťanské Čajky (Slovensko) vs. CCC Polkowice (Poľsko)
KSC Szekszard (Maďarsko) vs BLMA (Francúzsko)

TS Piešťanské Čajky

Populárne články