Connect with us

Novinky

Piešťanské Čajky prehrali s Pécsom, európsky pohár si nezahrajú

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky nezvládli stredajší zápas kvalifikácie Európskeho pohára FIBA 2016/2017. S maďarským tímom PEAC Pécs prehrali doma 64:78. Pred týždňom síce vyhrali v Maďarsku 74:64, avšak rozdiel v skóre 4 body v prospech hráčok Pécsu znamená, že Čajky si skupinovú fázu európskeho pohára nezahrajú.

IMG_9398

Reklama

Začiatok sa Čajkám príliš nevydaril, súperky z Maďarska získali po sebe desať bodov. Náskok voči Pécsu však začali rýchlo znižovať, a to až na rozdiel jedného bodu. Napriek tomu, že Pécs väčšinu času unikal pred Čajkami s niekoľko bodovým náskokom, skóre po prvej perióde bolo napokon nerozhodné – 20:20.

V druhej štvrtine dominovali v oboch tímoch nepremenené šance. Po polovici zápasu vyhrávali basketbalistiky Pécsu so skóre 34:28.

Reklama

IMG_9201

Začiatok tretej štvrtiny Čajkám opäť nevyšiel. Rozdiel v skóre sa natiahol až na 15 bodov, pričom do konca štvrtiny sa Čajkám podarilo skresať rozdiel na 11 bodov – 44:55.

V polovici štvrtej časti hry sa Piešťanské Čajky vzchopili, no na basketbalistky Pécsu nestačili. Tie premenili kľúčové strely a dali tým definitívnu bodku za zápasom. Na tabuli svietilo pre Piešťancov smutné skóre 64:78.

IMG_9551ZOSTAVY:

Piešťany: Oliverová 16, Páleniková 13, Handyová 9, Oroszová 8, Brownová 4 (Slamová 12, Dudášová 2, Mikulášiková 0)

Pécs: Kusterová a Raksányiová po 13, Mandičová 12, Zeleová 10, Licskaiová 3 (Fűrészová 11, Juhászová a Šikšniute po 8, Szűcsová 0)

IMG_9559„V prvom rade by som chcel pogratulovať Pécsu k víťazstvu, ktorý hral v súčte 80 minút lepšie ako my. Môže nás mrzieť hlavne naša disciplína v obrane. Jeden obrovský aspekt, prečo sme smutní a dôvod nášho nepostupu je naša vlastná sebadisciplína, ktorá bola veľmi zlá. Ešte jeden dôležitý faktor rozhodol, v útočnej činnosti sme urobili veľmi veľa chýb, až 20 strát, ktoré Pécs veľmi dobre trestal. My sme potom skĺzavali k individualizmu, kvôli čomu sme nemohli byť úspešní,” povedal na krátkej tlačovej besede tréner Piešťanských čajok Martin Pospíšil.

-vv-

Populárne články