Connect with us

Šport

Piešťanka vyhrala extrémny zjazd na snowboarde

Published

on

Reklama

Športovci z nášho mesta zaznamenali úspech na masovom zjazde s názvom Red Bull Homerun, ktorý sa uskutočnil v sobotu 8. februára v Tatranskej Lomnici. Medzi ženami na „doskách“ bola najlepšia Jana Štefečková Beňačková. V prvej desiatke mužov skončil Juraj Filus.

fotka

Reklama

V sobotu popoludní sa na štart zjazdu z Čučoriedok do Tatranskej Lomnice postavilo 170 milovníkov adrenalínového lyžovania a snowboardovania. Viac než 400 metrové prevýšenie a zlé poveternostné podmienky im zaručovali naozaj extrémny zážitok. Zlá viditeľnosť ešte pred štartom desiatky športovcov odradila.

Kvalifikácia sa tento rok nekonala. Účastníci však museli podobne ako vlani prebehnúť 50 metrov dolu kopcom v lyžiarskych alebo snowboardových topánkach, pozapínať viazanie a čo najrýchlejšie zísť do ciela.

Reklama

„Na trati som videla zopár pádov, ale nikomu sa našťastie nič nestalo,“ hovorí najrýchlejšia snowboardistka Jana Štefečková Beňačková. „Dôležité bolo najmä navoskovanie dosky, vzhľadom na mierny svah na konci trate pri vjazde do Tatranskej Lomnice,“ dodáva Piešťanka, ktorá podobné preteky vyhrala aj vlani na Chopku.

Tentoraz sa na stupeň víťazov postavila spolu s olympionikom Radom Židekom, ktorý bol na najrýchlejším mužom na snowboarde. Medzi lyžiarmi zvíťazili Jola Wzniacka z Poľska a Michal Bekeš.

(mp) Foto: Archív Jany Štefečkovej Beňačkovej

Populárne články