Connect with us

Šport

Futsal: Draci nestačili na súperov z Banskej Bystrice

Published

on

Reklama

Očakával sa kvalitný zápas dvoch strelecky naladených tímov, keď v poslednom kole domáci strelili 8 gólov a hostia 9. Domáci diváci však mohli byť spokojní maximálne s jasným výsledkom v prospech domácich. Herne to trochu zaostávalo za očakávaniami.

[singlepic id=48630 w= h= float=center]

Reklama

Vstup do zápasu mali lepší domáci, keď v 3 min. otvárali skóre. Draci však mohli pomerne rýchlo vyrovnať, ale Směřička zoči-voči brankárovi neuspel. Taktická hra v slabom nasadení pokračovala aj naďalej. No prišla strata lopty Makaru v strede pola a domáci hráč sa rútil sám na Bobockého, ktorý najskôr prvú strelu reflexívne vyrazil, ale na nešťastie sa lopta dostala opäť k domácemu hráčovi a ten už pohodlne prekonal bezmocného Bobockého.

Dlhé minúty sa potom na palubovke nič zaujímavé nedialo. Až v 15 min. sa podarilo domácim šťastne zvyšovať stav, keď Bobocký odkopával loptu a trafil len vracajúceho sa Makaru, od ktorého sa dostala späť k súperovi, ktorý kolenom prekonal ležiaceho brankára. O minútu však mohol Makara znížiť, ale jeho prudkú strelu brankár vyrazil na roh. Odpoveď domácich hráčov prišla okamžite, keď po autovom kope strieľal Prikryl a na dvakrát aj vďaka teču prekonal opäť Bobockého. Záverečné minúty prvého polčasu patrili domácim, ale ani po tlaku sa im nepodarilo streliť aspoň kontaktný gól.

Reklama

V druhom polčase sa Draci pustili do súpera, ale nebolo im súdené streliť gól. Dvakrát sa Směřička ocitol sám pred brankárom, no ani po dorážkach nedokázal skórovať. Chyby hostí nenechali na seba dlho čakať a v 26 min. sa opäť presadili domáci hráči. Draci začali postupne viac preverovať pozornosť brankára, ale ich streli buď vyrazil na roh, alebo ich zblokovali obrancovia.

V 29 min. sa po chybnej rozohrávke Šimora a Halása ocitol súper sám pred Bobockým a ten opäť na dvakrát stanovil na konečných 6:0. Od tejto chvíle sa zápas viacmenej už len dohrával. Pár šancí si Draci ešte vypracovali, ale v koncovke boli nedôrazní. Drakom sa tak prvýkrát v tejto sezóne nepodarilo streliť ani gól a z Bystrice si odniesli vysokú gólovú nádielku. Kto však bol na zápase musí len súhlasiť, že výsledok nezodpovedá predvedenej hre oboch tímov. Pre Drakov je to veľmi krutý výsledok.

„Dnes sme chceli nadviazať na výkony z posledných zápasov. No chýbala mi chuť zvíťaziť či dosiahnuť dobrý výsledok. Dovolím si tvrdiť, že z oboch strán to bol slabý výkon. Súper dokázal potrestať takmer všetky naše chyby, no my sme nepotrestali ani jednu. Pri štyroch góloch sme mali aj kus smoly, no najmä pri treťom, keď sa lopta tak nešťastne odrazila k súperovi, že ešte ani teraz nevie ako dal gól. Výsledok 6:0 je pre nás veľmi krutý, hoci nemôžem tvrdiť, že sme mali na víťazstvo. Myslím však, že nám stačilo streliť gól v prvom polčase a zápas by vyzeral úplne inak,“ zhodnotil zápas R. Bobocký, tréner Dragons.

MIBA Banská Bystrica – Piešťany Dragons Podolie 6:0 (4:0)

Góly: Zehnal 2, Prikryl 2, Majling, Výlupok

ŽK: Willwéber – Bobocký R.

Zostava Miba: Filadelfy- Willwéber, Giertl, Zehnal, Majling, Prikryl, Gaško, Výlupok

Zostava Dragons: Bobocký I. – Bobocký R., Směřička, Halás, Šimor, Makara

Počet divákov: 70

Rozhodcovia: Ploštica, Botka

Text: Martin Směřička Ilustr. foto: Mário Petlák

[singlepic id=48630 w= h= float=center]

Populárne články