Connect with us

Šport

Piešťanci v Soči: Simančíková na olympiádu zatiaľ nejde, rozhodnutie padne o týždeň

Published

on

Reklama

O tom, či bude Piešťany na Zimných olympijských hrách v Soči zastupovať aj úspešná krasokorčuliarka sa rozhodne na Majstrovstvách Európy. Hoci Piešťanka vybojovala miestenku na OH, účasť sa jej vzdialila. Tú má zatiaľ istú hokejista Michel Miklík, ktorý je členom reprezentačného tímu. Curler Branislav Jakubec zabojuje o cenné kovy na paralympiáde.

VJ 2012Prednedávnom vyšla správa, že v súboji slovenských krasokorčuliarok na ZOH má zatiaľ navrch Nicole Rajičová nad Monikou Simančíkovou. Ešte začiatkom minulého roka mala pritom Piešťanka účasť istú.

Reklama

„Monika vybojovala miestenku na ZOH pre Slovensko. Pôvodný postoj zväzu bol taký, že mala by ísť ona, keďže si ju vybojovala. V lete sa ale vymenilo vedenie a postoj  zväzu sa zmenil,“ vysvetlila Eva Simančíková, mama úspešnej krasokorčuliarky.

Podľa jej slov tomu nahral aj pokles Monikinej výkonnosti, ktorý bol spôsobený zdravotnými problémami. „Uvidíme kedy sa dá Monika do poriadku a aký postoj k tomu zaujme naše vedenie,“ povedala E. Simančíková a dodala, že definitívne rozhodnutie padne po Majstrovstvách Európy, ktoré sa konajú na budúci týždeň.

Reklama

Na nich reprezentuje Slovensko Nicole Rajičová. Ak uspeje a splní podmienky krasokorčuliarskeho zväzu, ide na olympiádu ona. Ak sa jej nepodarí dosiahnuť stanovený výsledok, môže sa stať, že na olympiádu predsa len pôjde Monika Simančíková.

(red)

Populárne články